Ultima actualizare: azi, 09:58

Locale

Expoziție de ouă încondeiate din Bucovina, la Muzeul de Artă

expozitie oua incondeiate Bucovina (43)Muzeul de Artă Satu Mare a găzduit astăzi două expoziții inedite cu prilejul sărbătorilor Pascale, intitulate „Ouă încondeiate din Bucovina„ și „Icoane din suflete de copii”.

Spiritul frumoasei sărbători a Învierii Domnului a fost adus în cadrul celor două expoziții prin artă, fiind expuse zeci de ouă frumos încondeiate de către Maria și fiica acesteia, Georgiana Buhalo din comuna Paltinu (Suceava), unde arta încondeierii ouălor se transmite din generație în generație, meșteșug care este astăzi în plină dezvoltare. Artistele populare au dezvăluit sătmărenilor câte ceva din tainele încondeierii ouălor, precizând că este o muncă migăloasă dar în același timp plăcută.

Sătmărenii care doresc să viziteze această expoziție, au ocazia nu numai să vadă frumoasele ouă ci și să și cumpere la prețuri începând cu 5 lei.

De asemenea, în săptămâna ”Școala altfel”  (06.- 09.04. 2015) vor fi organizate ateliere de lucru  pentru elevii școlilor din județ și orașul Satu Mare. Elevii vor avea posibilitatea să încondeieze ouăle sub îndrumarea familiei Buhalo.

A doua expoziție intitulată „Icoane din suflete de copii” s-a făcut remarcată prin talentele elevilor de la Şcola Gimnazială „Constantin Brâncoveanu” din Satu Mare, fiind prezentate peste 40 de icoane pictate pe sticlă. În cadrul vernisajului, elevii i-au încântat pe cei prezenți nu numai cu picturile lor ci și cu pricesne.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.