Ultima actualizare: ieri, 22:26

Locale

Incendii de locuințe în Negrești Oaș și Chilia

incendiuÎn cursul dimineţii de ieri, I.S.U. ,,SOMES” Satu Mare a fost anunţat despre izbucnirea a două incendii de locuinţe, în localităţile Chilia şi Negreşti Oaş.

Pompierii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Satu Mare, în jurul orei 11:20 au intervenit, în localitatea Chilia pentru limitarea şi lichidarea unui incendiu la o casă de locuit, produs, cel mai probabil, din cauza căderii jarului sau a scânteii dintr-o sobă, pe materialele textile, aflate în faţa acesteia.

Au fost afectate de incendiu două camere, unde au ars elemente de mobilier, aparatură electronică, articole vestimentare şi a fost deteriorată construcţia de lemn a acoperişului.

În jurul orei 11:11 a fost anunţat prin apelul unic de urgenţă 112, un incendiu produs la o casă de locuit din Negreşti Oaş, unde la momentul sosirii echipajelor din cadrul Staţiei de Pompieri Negreşti Oaş, flăcările se manifestau violent la acoperişul casei, existând pericolul extinderii acestora la întreaga locuinţă.                                                                                                                               

Pompierii au localizat şi lichidat incendiul cu operativitate, împiedicând propagarea acestuia şi reuşind, astfel, să salveze bunuri de o valoare considerabilă.

Cercetările efectuate la faţa locului au indicat faptul că, evenimentul a fost, cel mai probabil, provocat de coşul de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile.

Ca urmare a producerii evenimentului, au ars  şi au fost distruse, construcţia din lemn a acoperişului şi tavanul, pe osuprafaţă aproximativă de 28 m2.

Din fericire,în nici una dintre situaţii nu au existat persoane rănite.

Pentru evitarea evenimentelor nedorite, reamintim cetăţenilor care utilizează pentru încălzirea locuinţelor, mijloace de încălzire având ca sursă combustibilă lemnul să ia următoarele măsuri specifice de prevenire a incendiilor:

–              verificarea stării de funcţionare a aparatelor şi mijloacelor de încălzire pe lemn;

–              verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului de depunerile de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;

–              îndepărtarea materialelor combustibile sau neamplasate corespunzător, faţă de sursa de încălzire.

Sursa: ISU Someș Satu Mare

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.