Ultima actualizare: azi, 18:08
DRM
Sport

Olimpia a ajuns la opt etape fără victorie. 0-2 cu Metalul Reşita

Metalul - OlimpiaDupă un scenariu parcă repetat până la perfecţie, Olimpia Satu Mare a reuşit să piardă şi meciul de sâmbătă de la Reşita. Istoria meciului? Aceeaşi din ultimele partide: egal în prima repriză, o cădere de formă neaşteptată în cea secundă şi goluri făcute cadou adversarilor, după gafe mari în defensivă. Cu acest X2 din ultimele etape, Olimpia îi face bucuroşi doar pe jucătorii de pariuri sportive, că despre cum se simt suporterii s-au auzit destule din tribună, la ultimele partide.

Meciul a început cu o întârziere de 14 minute deoarece jucătorii echipei Metalul Reșița au organizat un protest, fiind supărăţi că nu le-au fost plătite salariile de mai bine de trei luni. Olimpia a început cu Şuta – Mureşan, Onicaş, Heil, Iuhas (C) – Villand, Micaş – Rus, Selagea, Sălăgeanu – Faur. Prima repriză a fost una extrem de ştearsă, în care a ieşit în evidenţă doar stângăcia unor jucători din ambele echipe şi lipsa lucidităţii la pasa finală. Sălăgeanu a executat excelent două lovituri libere din apropierea careului mare, în minutele 33 şi 41, dar fără ca vreuna să schimbe scorul de pe tabelă. Repriza a doua însă a fost plină de evenimente. În minutul 65, Dandea înscrie cu capul, după ce a rămas nemarcat în cinci metri. După numai cinci minute, acelaşi Dandea este eliminat pentru un fault dur asupra fundaşului central sătmărean, Heil, şi reşițenii rămân în zece oameni. Olimpia putea să profite de această situaţie, mai ales că fusese introdus Feier cu câteva minute înainte, care putea să aducă un plus de prospeţime în atac. Însă ce s-a întâmplat în minutele rămase, a arătat de ce Olimpia este o echipă mică. Pentru că gândeşte ca şi o echipă mică. Reşitenii s-au remontat, au făcut un pressing foarte avansat până în minutul 93, iar băieţii lui Tibi Csik efectiv au fost sufocaţi şi au clacat în defensivă. În minutul 87, Creţu porneşte într-o cursă nebună spre careul lui Şuta, iar la 18 metri de poartă decide să încerce un şut din alergare. Defensiva este prinsă pe picior greşit din nou, Şuta este neatent, iar tabela indica 2-0 pentru echipa lui Daniel Opriţa.

Rămânem cu gustul amar al unui unui retur de campionat foarte reuşit, cu meciuri frumoase şi spectaculoase, dar umbrit de un playoff catastrofal. Singurele aspecte pozitive ar fi folosirea unor tineri de perspectivă în garnitura primei echipe. La meciul cu Metalul Reşita, din lot a făcut parte pentru prima dată, fundaşul în vârstă de 19 ani, de la echipa a II-a, Paul Cristian. Din păcate, acesta nu a fost introdus în teren de antrenorul Tiberiu Csik.

 

 

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Sport
S-a deschis Casa Olimpia – condiții de 5 stele pentru jucători

Clubul de fotbal Olimpia Satu Mare pare să iasă încet din somnul letargic în care a fost aruncat de nepăsarea...

Închide