Ultima actualizare: azi, 09:32
DRM
Locale

RAR Satu Mare: Peste 20 de autovehicule cu probleme tehnice grave

_MG_8862Registrul Auto Român şi Poliţia Rutieră elimină din trafic vehiculele care pot produce accidente din cauza problemelor tehnice grave pe care le au.  Astfel, în urma acţiunilor de control desfăşurate în primele trei luni din 2015, la nivelul județului Satu Mare inspectorii RAR au descoperit 22 vehicule (din 720 verificate) care prezentau pericol iminent de accident.

 În aceste situaţii una dintre măsurile luate a fost reţinerea certificatului de înmatriculare, care poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecţii tehnice la reprezentanţele Registrului Auto Român.

Ca urmare a aceloraşi controale s-a constatat că 77,64 % dintre vehicule aveau diferite neconformităţi de natură tehnică sau legate de acte. Din totalul vehiculelor cu probleme:

– 57,22% au fost considerate neconforme din punct de vedere al securităţii rutiere (proasta funcţionare a dispozitivelor de iluminare şi semnalizare, starea necorespunzătoare a şasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale la direcţie, defecţiuni ale sistemului de frânare)

– 3,81% depăşeau nivelul maxim admis de poluare

– 1,25% au avut probleme legate de identificare (vehiculul prezentat nu a corespuns cu datele din CIV privind: categoria, caroseria, marca, tipul vehiculului, codul motorului, seria motorului sau culoarea)

– 2,64% au avut neconformităţi din punct de vedere al dovezii de efectuare a inspecţiei tehnice periodice (ITP expirat sau fals)

La finalul controalelor tehnice desfăşurate în trafic în intervalul ianuarie-martie 2015, Poliţia Rutieră a reţinut 65 de certificate de înmatriculare, 3 permise de conducere şi au fost aplicate 316 amenzi. Menţionăm că sancţiunile mai sus specificate au fost aplicate exclusiv pentru vehiculele la care inspectorii RAR au găsit neconformităţi tehnice sau legate de acte.

Directorul General al Registrului Auto Român, ing. George-Adrian Dincă, menţionează că rezultatele controalelor desfaşurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte R.A.R. – Poliţie opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecţiuni.

Sursa: RAR Satu Mare

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Intrări gratuite la obiectivele turistice din Satu Mare, de Ziua Tineretului

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Satu Mare și Muzeul Județean au încheiat astăzi un parteneriat cu scopul de a...

Închide