Ultima actualizare: azi, 12:31

Locale

Intrări gratuite la obiectivele turistice din Satu Mare, de Ziua Tineretului

Virgil Dragos, Radu Ardelean (17)Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Satu Mare și Muzeul Județean au încheiat astăzi un parteneriat cu scopul de a marca Ziua Națională a Tineretului din România, eveniment ce se va desfășura în data de 2 mai și la Satu Mare. Tinerii sătmăreni vor avea ocazia să viziteze gratuit toate muzeele și obiectivele turistice din județul Satu Mare.

În cadrul unei conferințe de presă directorul DJST Satu Mare, Virgil Dragoș  și directorul adjunct al Muzeului Județean, Radu Ardelean, după ce au semnat parteneriatul între cele două instituții, au declarat că acest demers s-a făcut în special pentru tinerii sătmăreni dar și pentru promovarea turismului în județ. Altfel spus, în data de 2 mai, de Ziua Națională a Tineretului din România, tinerii vor vizita toate muzeele din județ doar cu buletinul.

Muzeul Județean și obiectivele turistice din tot județul își vor deschide porțile pentru toți tinerii sătmăreni de până în 35 de ani din județul nostru și nu numai. Aceștia, în data de 2 mai, vor avea șansa de a vizita aceste obiective gratuit în baza cărții de identitate. Este un lucru simplu, dar pe care noi, organizatorii, îl considerăm extrem de oportun, ca toți tinerii din județ să își cunoască obiectivele turistice și culturale de pe teritoriul județului lor. Totodată, acest demers poate să crească consumul de cultură în rândul tinerilor și mai ales promovarea turismului în județ”, a menționat Virgil Dragoș.

La rândul său, Radu Ardelean a prezentat muzeele și obiectivele turistice care vor putea fi vizitate începând cu data de 2 mai, între orele 09:00 – 17:00, printre acestea enumerându-se, Muzeul Județean, Muzeul de Artă Satu Mare, Turnul Pompierilor, expozițiile de la Carei și Tășnad, Casa memorială Ady Endre, Casa memorială Vasile Lucaciu din localitatea Apa și multe altele.

 Mai mult, directorul a mai precizat că acest parteneriat va fi pe o perioadă îndelungată, iar dacă anul acesta va fi doar intrare gratuită, de anul viitor se vor organiza excursii pe traseele turistice județene.

Virgil Dragos, Radu Ardelean (8)

Vă promitem că de anul viitor vor exista trasee și excursii iar organizarea va fi mult mai bună. Sperăm ca acest parteneriat să dureze mult timp și ziua de 2 mai să fie marcată la Satu Mare din punct de vedere cultural”, a declarat Radu Ardelean.

La finalul conferinței, Virgil Dragoș a anunțat că în acest weekend, sâmbătă, organizația SamStudia va desfășura în sala mică a Centrului Cultural G.M. Zamfirescu, începând cu ora 13:00, a IV- a ediție a conferinței Tineret și Interculturalism la care sunt invitați gratuit toți tinerii sătmăreni.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.