Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Sătmăreancă anchetată în Italia pentru că abuza bătrâni

mia-muresanO româncă este anchetată de carabinierii italieni. Aceasta este acuzată că a abuzat de mai mulți pacienți dintr-un centru pentru bătrâni. Mia Mureșan, de 43 de ani, este originară din Satu Mare. Aceasta s-a stabilit de mai mulți ani în Italia.

Mia Mureşan este cercetată pentru presupuse rele tratamente la Centrul „Giovanna d’Arco” din Sanremo, relatează GazetaRomaneasca.com.

Este vorbă de o anchetă în care s-au făcut verificări referitoare şi la alte episoade suspecte, precum decesul, niciodată clarificat întru totul, a unui oaspete al centrului.

Ancheta a evidenţiat o serie de rele tratamente asupra unui pacient, însoţite de o asistenţă inadecvată, personal necalificat şi mobilier periculos, în centrul de asistenţă pentru bolnavi psihici „Giovanna d’Arco”,  de pe via Solaro din San Remo, gestionat de Centrul de Reabilitare – Comunitate Terapeutică Il Gabbiano.

După cum scriu La Stampa şi Il Secolo XIX, în urma anchetei, coordonată de procurorul Antonella Politi de la procuratura din Imperia, sunt anchetate trei persoane. Pentru rele tratamente este anchetată şi Mia Mureşan, infirmieră româncă, rezidentă la Arma di Taggia. Acuzaţiile care i se aduc de către carabineri sunt foarte grave.

Sursa: evz.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.