Ultima actualizare: azi, 17:50

Locale

International Dog Show Satu Mare. Lhasa Apso este câștigătorul primei zile (Galerie FOTO)

International dog show 2015 (81)best in show CACIB 2015 (422)International Dog Show a început în forță, încă de la orele dimineții ale primei zile a competițiilor, fiind înscriși 679 câini la CAC (Certificat de aptitutidini pentru campionat) și 752 la CACIB (Certificat de Aptitudini pentru Campionat Internaţional de Frumuseţe).

Câinii, actorii principali ai acestei zile la Satu Mare, au venit antrenați, pregătiți, cosmetizați pentru cele două competiții și obținerea certificatelor de aptitudini. Spre deosebire de stăpânii lor, plini de emoții și mai agitați decât animalul de companie, câinii au așteptat pașnici intrarea în ring, lăsându-se mângâiați, fotografiați și îmbrățișați de copiii spectatori.

În aceste două zile, peste 700 de câini din 18 țări se întrec la Satu Mare, iar arbitrajul este realizat de arbitri internaționali din 10 țări. Expoziția de câini are loc la Piața Rex din Micro 17.

În prima zi a International Dog Show s-au desfășurat mai multe concursuri cum ar fi: Best Handler, câștigat de o tânără cu un Schnauzer pitic alb, competiția “Cel mai frumos ciobănesc românesc” – câștigată de Ciobănescul Românesc Mioritic, Concursul Perechilor – câștigat de o pereche de Border Collie. La competiția Best in Show CAC, best junior a fost câștigat de Golden retriver, iar titlul de Best in Show CAC a fost atribuit unui minunat exemplar din rasa Terranova.

Rasele de câini câștigătoare în Best in Show CACIB, pe grupe, au fost: Grupa1 – Border Collie, Grupa 2 – Leonberger, Grupa 3 – West Highland White Terrier, Grupa 4 – Teckel Standard cu păr neted, Grupa 5 – Akita American, Grupa 6 – Basset, Grupa 7 – Pointer englez, Grupa 8 – Flat coated retriever, Grupa 9 – Apso, Grupa 10 – Whippet.

Categoria Best in Show Baby a fost câștigată de Akita, Best in Show Junior a fost câștigată de un exemplar din rasa Husky Siberian, iar titlul de Best in Show Veteran a fost atribuit unui Keerry Blue Terrier.

Titlul de Best in Show CACIB de astăzi a fost câștigat de un câine din rasa Lhasa Apso, urmat de rasa Leonberger și Pointer englez.

Duminică vor continua competițiile de la ora 10:00, iar de la ora 15:00 se va desfășura Supreme Best in Show.

Un comentariu

  1. ralu Răspunde

    Multumim PORTALSM pentru regalul de fotografii si informatii pe care ni le ofera. Articolele si pozele de la expozitia/concursul de caini merita nota 10. Iar cainii prezenti, foarte frumosi.

    Cat despre organizare, nu pot spune acelasi lucru: am vazut oameni si caini foarte obositi, dormeau pe jos sau in scaun, am vazut caini acoperiti in cusca, urland si nimeni nu se ocupa de ei, multi caini inchisi in custi mai multe ore, fara apa, fara mancare, fara iarba pe care sa o stropeasca si ei. Intr-un cuvant, multe animale chinuite tare de tot. Apoi, o inghesuiala nejustificata, posesori de caini asezati la intamplare, unii-suparati, chiar nervosi. Afara, fumul de carne arsa te sufoca, in hala nu ara aer. Ne temem de ploaie si alegem o locatie mai putin potrivita. Era mai bine la strand sau la stadion. Dincolo de piata de vechituri e un teren mare gol, oricum, pe iarba este mai bine, mai confortabil pentru caini. Terenul s-ar putea acoperi cu o copertina mare (pentru o eventuala ploaie).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.