Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

„Yom Kippur” sau Ziua Iertării la Casa de Cultură

YOM KIPPUR foto cristian gatina (20)În data de 26 Aprilie, la Casa de Cultură a Sindicatelor, de la ora 19:00, propunem sătmărenilor un spectacol îndrăgit de noi şi iubit de public deopotrivă. Spectacolul care a deschis stagiunea precedentă are la bază piesa scrisă de actriţa şi autoarea israeliană Hanna Azoulay Hasfari. O piesă despre iertare şi dragoste, în toate formele pe care aceasta le îmbracă: dragoste părintească, dragoste de Dumnezeu, dragostea de familie, sau chiar lipsa dragostei, care închide în cele patru surori, reunite într-un gest disperat şi premeditat al mamei (care dispare chiar de Yom Kippur, pentru a le reuni pe cele patru fiice ale sale) obsesii, prejudecăţi şi gelozii care le formează caractere atât de diferite, încât 15 ani de lucruri nespuse explodează în cadrul neaşteptatei reuniuni de familie.

O poveste despre femei (in)complete şi complexe, care duc un razboi interior şi pe care Ziua Iertării le aduce împreună şi evocă în ele propria identitate, tradiţiile uitate şi nu în ultimul rând, propriile temeri.

 „Astfel, teme fundamental umane ca iertarea de sine, acceptarea propriei identităţi, reevaluarea tradiţiei şi a maternităţii, existenţa într-un spaţiu al războiului mai ales interior, conduc spectatorul printre valurile de furntună ale unei comedii dulce – amărui, ca gemul de gutui pentru Yom Kippur” Eugen Gyemant

Preț bilet: 20 lei, 15 lei elevi, studenţi şi pensionari.

YOM KIPPUR de Hanna Azoulay Hasfari

Regia artistică: Eugen Gyemant

Scenografia: Eugen Gyemant

Coregrafia: Gabriela Tănase

Distribuția:

Amira – Ioana Cheregi

Evelyn – Alexandra Odoroagă

Fanny – Alina Negrău

Malka – Crmen Frăţilă

Mama – Rora Demeter

foto: Robert Costea

Sursa: Teatrul de Nord

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.