Ultima actualizare: azi, 16:15

Locale

Caritas: Săptămâna voluntariatului la Satu Mare

descărcare (5)Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare, împreună cu voluntarii de la diferite școli a organizat cea de-a XIV-a ediție a evenimentului ”Săptămâna Națională a Voluntariatului”, desfășurat în perioada 11-17 mai 2015.

Săptămâna Națională a Voluntariatului (SNV) este un eveniment naţional anual, care are loc în fiecare primăvară și are menirea de a mobiliza cât mai multe organizații, instituții și voluntari pentru sprijinirea comunității.

Organizaţia Caritas în calitate de partener local a participat la acest eveniment de la prima ediţie. De asemenea, a invitat instituţiile şcolare partenere să se alăture prin diferite activități, acțiuni sau programe de voluntariat care să satisfacă atât nevoile comunității cât și interesele instituției școlare. La această invitaţie au răspuns 8 şcoli, care au organizat activităţi cu participarea voluntarilor.

Ei sunt: Colegiul Tehnic UNIO-Traian Vuia, Colegiul National “Ioan Slavici”, Colegiului Tehnic “Ion I. C. Bratianu”, Colegiul Naţional “Kölcsey Ferenc”, Colegiul Economic “Gheorghe Dragos”, Colegiul Tehnic “Elisa Zamfirescu”, Colegiul Naţional “Doamna Stanca”, Liceul Reformat.

Evenimentele au fost publice la nivel naţional prin Calendarul activităţilor SNV. Cei prezenţi au avut ocazia de a se dezvolta, a câştiga experienţă şi de a petrece timpul în folosul comunităţii.

Tot în această săptămână Centrul Sf. Paul în parteneriat cu Serviciul Public de Asistenţă Socială a lansat programul: ”UN PAS SPRE LUMEA BASMELOR”- POŢI SĂ FII BUCURIA COPIILOR DIN CREȘE . Scopul acestui program este: sprijinirea creşelor din Satu Mare în menţinerea stării de bine a copiilor şi în acelaş timp dezvoltarea abilităţilor de animaţie educativă a voluntarilor. Astfel se poate acumula experienţă practică dobândită într-o activitate.

Voluntarii participanţi la acest program provin de la Colegiul National “Ioan Slavici”, respectiv Colegiul Economic “Gheorghe Dragos”. Aceștia au format echipe de câte 5 elevi, care s-au oferit să viziteze Creşele în fiecare lună. Beneficiarii programului au fost copiii care s-au bucurat de timpul petrecut împreună cu voluntarii.

Centrul Sf. Paul în anul 2014 a mobilizat peste 400 de voluntari . În acest an jubiliar, Organizaţia Caritas a Diecezei Satu Mare împlineşte 25 de ani și continuă această tradiţie în folosul comunităţii locale.

Organizați Caritas a Diecezei Satu Mare mulțumește tuturor celor care au participat la acest eveniment şi au contribuit la promovarea voluntariatului în comunitatea sătmăreană!

 Sursa: Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.