Ultima actualizare: azi, 09:23
DRM
Locale

Concurs naţional pentru detecţia pierderilor de apă, la Satu Mare

dan stegerean, dorel coica, matuz bela (08)Cea de-a 8-a ediţie a concursului naţional “Detecţia Pierderilor de Apă” va avea loc în perioada 13-15 mai la Satu Mare, urmând să participe 21 de echipe ai celor mai buni operatori de apă din România.

Detalii cu privire la acest concurs au fost prezentate astăzi într-o conferinţă de presă susţinută de către primarul Dorel Coica, directorul Apaserv, Dan Stegerean şi inginerul şef Matuz Bela.

Concursul propriu zis se va desfăşura pe parcursul unei singure zile şi constă în patru probe diferite care trebuie abordate de fiecare echipă competitoare, condiţiile de concurs fiind similare cu cele în care se desfăşoară activităţile obişnuite de detectare a pierderilor de apă din reţele. Pentru fiecare probă se are la dispoziţie 30 de minute pentru a găsi eventualele defecte şi a le indica pe hartă. Pentru detectarea pierderilor, echipele vor sosi cu utilajele speciale pe care le au în dotare. La final, rezultatele vor fi centralizate pe baza unui regulament.

Ediţia de anul trecut a fost câştigată de echipa din Satu Mare, care a reuşit să găsească toate defecţiunile de pe traseele din concurs cu o eroare medie de 37 de cm.

Concursul este organizat sub egida Asociaţiei Române a Apei, care va acorda şi premiile.

Un comentariu

  1. darius Răspunde

    PIERDERI DE APA?????? Zilnic observam cisterne care stropesc asfaltul cu apa potabila fara a se folosi in paralel perii rotative care sa adune praful. O cretinitate mai mare ca aceasta operatiune prin care se sifoneaza sume colosale de la buget, nu s-a mai vazut. Dupa 10 minute apa se evapora deodata cu banii care se scurg ca la robinet!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Un nou cutremur lângă Halmeu

Un nou cutremur a avut loc azi dimineaţa lângă comuna Halmeu, pe frontiera cu Ucraina. Conform datelor Institutului Naţional pentru...

Închide