Ultima actualizare: azi, 21:18
Locale

Consiliul Judeţean a ratat o afacere de 5,6 milioane lei cu deşeurile din Cluj

Consiliul Judetean Satu Mare (55)Consilierii judeţeni sătmăreni s-au întrunit atăzi în şedinţa ordinară aferentă lunii mai şi au adoptat mai multe hotărâri, majoritatea cu caracter administrativ. Cele mai importante hotărâri au fost însă scoase de pe ordinea de zi, la propunerea consilierilor UDMR cu sprijinul celor de la PNL. Discuțiile au fost foarte aprinse încă de la începutul întâlnirii, când consilierul Kovacs Mate a cerut scoaterea de pe ordinea de zi a punctelor ce vizează cumpărarea bazei sportive de la stadionul Someşul, a acordului cu privire la preluarea deşeurilor din Cluj Napoca la depozitul regional din Doba, dar şi a unui proiect ce vizează achiziţia din fonduri europene a unor echipamente pentru Aeroportul Satu Mare.

Discuţiile privind introducerea sau nu a acestor proiecte pe ordinea de zi au durat mai bine de o oră şi jumătate, timp în care din replicile consilierilor s-a simţit apropierea alegerilor. Astfel, consilierii UDMR Kovacs Mate, Eva Mărginean, Draveczky Carol, alături de cei ai noului PNL, Adrian Cozma, Radu Giurcă, Ionuţ Rus şi Alexandru Panea au adus critici preşedintelui CJ Adrian Ştef şi au avut o serie de întrebări.

În privinţa proiectului cu privire la achiziţia bazei sportive Someşul, în ciuda faptului că toţi reprezentanţii fotbalului din Satu Mare au susţinut că este necesar un loc pentru antrenamente şi competiţii, în urma unor discuţii ce au durat aproape o oră consilierii au decis să scoată proiectul din mai multe motive. A fost invocat faptul că situaţia juridică a clădirilor nu este foarte clară, din moment ce asupra acestora este o ipotecă a actualului proprietar. Proprietarul s-a angajat să scoată această ipotecă în cazul în care există o hotărâre de achiziţionare a acestuia, dar consilierii au cerut un angajamanent notarial. Ei au mai cerut şi o evaluare a imobilelor pentru a se vedea dacă preţul negociat, cel de 500.000 de euro, este unul real. Au fost consilieri care au cerut verificarea vânzătorului pentru a se vedea dacă este o persoană serioasă, pentru a nu exista nicio suspiciune, dar şi intrarea în parteneriat cu Primăria Satu Mare pentru o viitoare bază sportivă având în vedere faptul că aceasta deţine terenul respectiv. Până la urmă toţi consilierii au fost de acord să amâne discutarea acestui proiect şi să se deplaseze până la baza Someşul să vadă în ce stare se află.

Consiliul Judetean Satu Mare (21)

Discuţii foarte multe au fost şi la proiectul cu privire la preluarea deşeurilor din Cluj Napoca la groapa de gunoi de la Doba a  pentru o anumită perioadă, până când clujenii îşi rezolvă problemele de mediu. Preşedintele Adrian Ştef a spus că este vorba despre un ajutor colegial dat clujenilor, în vreme ce managerul rampei ecologice, Claudiu Ardelean, a explicat că dacă acest contract s-ar întinde pe o perioadă de un an judeţul Satu Mare ar avea un câştig de 5,6 milioane lei plus TVA, bani cu care s-ar putea închide celula nr. 1 şi s-ar putea amenaja celula nr.2. Tot el a subliniat că dacă nu se va profita de această situaţie instituţia va fi nevoită să caute alte surse de venit pentru închiderea primei celule, lucru care ar duce la majorarea tarifelor pentru operatori şi implicit către populaţie. Consilierii UDMR au invocat lipsa unui aviz de mediu, dar Claudiu Ardelean le-a explicat că acesta este doar unul consultativ şi s-ar putea ca pe când se obţine acest aviz, Clujul să-şi fi rezolvat problema. Discuţiile au continuat pe diferite teme, ajungându-se inclusiv la “promovarea imaginii judeţului Satu Mare”. Preşedintele Adrian Ştef le-a spus consilierilor PNL că astfel au ocazia să-i acorde un sprijin primarului Emil Boc, coleg de partid cu ei, însă cu toate acestea ei s-au împotrivit. Proiectul a fost retras de pe ordinea de zi, prin votul consilierilor UDMR-PNL. Din cei 29 de consilieri prezenţi 15 au votat pentru retragerea de pe ordinea de zi.

Consiliul Judetean Satu Mare, Claudiu Ardelean (49)

În timpul şedinţei, preşedintele Adrian Ştef le-a spus consilierilor din opoziţie că transformă aceste subiecte în unele politice, şi le-a cerut să vină cu un proiect.

26 comentarii

 1. dinu Răspunde

  Inteleg ca terenul e al Primariei si Cj trebuie sa cumpere cladirile de la un proprieter care le-a gajat si care nu are bani sa le scoata de sub gaj pana nu incheie tranzactia cu CJ. Interesant! Totusi, cine-i propretarul asta caruia ii pune D-zeu mana in cap, adica CJ-ul, 500 000 Euro in jeb??

  • Diana Răspunde

   @dinu: te macina invidia si nu poti sa dormi 🙂 vezi daca n-ai mancat c.cat cand ai fost mic !!! acum ai fi avut si tu ca sa vinzi si n-ar fi trebuit sa faci pe postacul idiot pt doua parale….:)

 2. shazam Răspunde

  a ratat pe naiba. voi nu va ganditi la consecintele negative, numai la bani ? chiar nu va mai pasa de nimic ?
  doar ganditi-va ce inseamna transportul gunoaielor de la cj – la sm.este un real pericol. cate camioane vor fi pe zi ? de ce nu s-au inteles cu bistrita, salajul, alba, bihorul sau muresul…. ne-am gasit noi satmarenii sa ne bucuram de jegurile clujului. multumim frumos , dar nu.

 3. Radu Răspunde

  Dar daca Clujul nu avea problemele astea de mediu, CJ cum facea sa aiba bani sa inchida celula 1, asa ca lasa Claudiule balivermele ca doar nu ai ghicit in viitor si stiai tu ca va veni afacerea asta de milioane, ce sa zic…stim bine ca esti omul lui Florisal, te-a cumparat si pe tine mai Claudiule!! In Cluj, cu banii satmarenilor Sile Jr. isi face locuinte si birouri de lux, noua ne-a lasat un bloc santier in paragina, numai sa il ridice ca sa ii faca in ciuda lui Michael Power, ca se stie dusmania cu el, de aia l-a si luat DNA-ul. Sumlas stie mai bine. Cat despre Stef, mai baiatule nu mai face diversiuni, raspunde cu da sau nu la ce te intreaba avocatul ala Cozma, are sau nu spitalul datorii, nu ca vrea sa isi faca imagine. Pai tu asa le raspunzi la toti cei care iti cer rapoarte de audit, ca cica isi fac imagine. Tu, care apari mai ceva ca Ceausescu la televiziunea ta (TV1 SM). Inca ceva, nu se intreaba nimeni de la la judet cica USL functioneaza adica PSD cu PLR, iar la primarie, desi o au pe aia care e tinuta numai ca vrea Govor, adica Papici, acolo PLR vrea sa aiba candidat si ei. Govor a tradat PSD-ul, il lucreaza pe Coica, mai mult se afiseaza cu Stef, decat cu colegul sau de partid.

 4. nicu Răspunde

  auzi, ajutor colegial…adică să ne aducă nouă jegurile lor!!!!! pt asta câți bani intră și în buzunarele cui???? răspunsul e clar!

 5. sorin Răspunde

  Astai un individ care ar fi murit de foame daca nu la-r fi propulsat politica. Si partidu si lo vandut Florisalului

 6. Erdős Erzsébet Răspunde

  Asta ne mai lipseste sa fim pubela de gunoi a Clujului! Halal conducere de judet!

  • Satmar Răspunde

   @erdos erzsebet : din cauza celor ca tine, vom fi pe veci pubela de gunoi a tarii !!! Vaco !!! 6 milioane care ne-ar fi scos din rahat…6 aici, 6 dincolo…n-o sa avem niciodata McDonalds din cauza ratatului de Ileis, si alte chestii…
   in fiecare zi pierdem ceva, pt ca …. nu vor binele comunitatii !!! Vor totul doar pt ei….

   • Norick Răspunde

    @Satmar : iar din cauza celor ca tine ramanem tarani fara cultura si inteligenta 😀 😛

    • Satmar Răspunde

     Te consideri “taran fara inteligenta” ??? 🙂 imi pare rau, dar nu e din cauza mea… e din cauza familiei in care ai crescut … 🙂

     • Norick

      Ai sutat pe langa porta Satmare.;-)
      Ín schimb ai stiut ca toti taranii vor sa manance la McDonald’s??? 🙂

     • Norick

      Poarta scz…;-)

   • Erdős Erzsébet Răspunde

    Satmar! Esti un las care nu-si asuma identitatea, peste asta esti si un descreierat. Ia citeste un articol obiectiv pe tema gunoiului din Cluj, in care prefectul clujului spune asa: “Rampa e deschisă astăzi, firma care se ocupă de administrarea rampei va mai face loc pentru depozitarea gunoaielor. Dar și operatorii trebuie să își plătească datoriile către Salprest. Cei de la Salprest au spus că nu mai lasă firmele care au datorii să deoziteze acolo. Iar Rosal și Brantner au datorii de sute de mii de lei.”

    http://www.voceatransilvaniei.ro/clujul-ingropat-de-gunoaie-rampa-de-la-pata-rat-a-fost-inchisa-iar-masinile-nu-mai-ridica-deseuri-sedinta-de-urgenta-la-prefectura/

    • un "descreierat" Răspunde

     Intreb si eu : ce vrei sa spui Erszi ? Eu vad ca exista o problema in Cluj Napoca, pe care primarul incearca sa o gestioneze in favoarea cetateanului.

    • Berky Răspunde

     Am facut cateva analize si teste, in urma carora pot sa confirm 100% ca Erzsebet e o vaca proasta!
     Esti in stare sa gandesti mai mult decat vezi la TV si iti sufla altii in ureche, ciuto?!

     Gestionata bine, toate afacerea asta cu gunioul ar putea sa transforme orasul in ceva mai elevat, ca nepotii tai sa aiba un oras frumos si sa nu stea toata ziua cu tine in casa si sa-ti asculte tampeniile.
     Asa poate au si ei o sansa sa nu ajunga o lepadatura a societatii ca tine ci poate oameni normali.

     Comprende?

   • cineva Răspunde

    @Satmar : Ma prostule, in McDonalds nu se vinde mamaliga! Si nici in opinci nu te lasa sa intri. Nu-i pt tine McDonalds-ul. Cei ca tine mananca in grajd impreuna cu animalele.

 7. Marcel Răspunde

  Ce coincidente….foarte interesant e ca dupa ce Consiliul Judetean a facut cica un hotel al fotabilistor navetisti de la Olimpia in fostul motel Lux de pe str. Retezatului, care a fost a lui Govor, acuma stadionul Somesul, unde tot Govor a avut sub tribune camere de cazare, cu bar etc.. acuma si asta vrea sa il cumpere Consiliul Judetean, ceva e dubios!

  • D.Bud Răspunde

   Marcel, de ce trebuie sa ti se para “interesant”? de ce nu vezi partea buna ? Govor daca a detinut acel hotel si l-a vandut in folosul judetului ii bai ??? oricum il vindea !!! Dar era mai bine daca imobilul avea un proprietar strain care ar fi folosit profitul in scop propriu ??? Fraierii ca tine ar trebui impuscati !!! Mi-e scarba de toata rautatea care pluteste in aer si de oamenii ca tine !!!

 8. Campan Răspunde

  Contravaloarea stadionului intra in buzunarul lui Govor si Stef, deci e un jaf al banului public!!!

  • Diana Răspunde

   Si daca era stadionul tau l-ai di dat gratis… 🙂 🙂 🙂 nu-i asa ??? Vrei sa spui ca faci si munca in folosul societatii ! Sau servesti la cantina saracilor…

 9. marian Răspunde

  Deci Govor si-o vandut hotelul ,,in folosul judetului”?? Sunteti nebuni de-a binelea

 10. Traian Vuia Răspunde

  Norocul nostru a locuitorilor judetului Satu Mare e că aţi ratat afacerea! Dar Garda de Mediu unde-i când aveţi de gând să aprobări asemenea afaceri? Sper că s-a autosesizat?!

 11. alex Răspunde

  Deci in fiecare zi , conform articolului din Informatia, 40 de camioane cu gunoaie municipale din orasul clinicilor, CLUJ, vor strabate Satu Mare si vor aduce boli aici. Asa vom ajunge si noi sa fim cunoscuti in lume, pentru Groapa de gunoi , care se va muta de la Pata Rat la Doba. Am stiut ca sunteti hoti, dar chiar CRIMINALI?

 12. Erdei Dorel Răspunde

  Intr-un an se pot intampla multe si aliantele politice n-ar trebui sa afecteze serviciile publice oferite populatiei. Posibilitatea aducerii de venituri la judet plus a deschiderii unei noi celule, plus faptul ca noi proiecte europene pentru asta nu se vad, plus gradul de indatorare al judetului, ar fi trebuit sa-i determine pe penelisti sa ia in calcul parerea celor care cunosc tehnic situatia. Asa si-au creat un dezavantaj votand dezarmonic cu votul dat la mnicipiu. UDMR oricum are voturi, aliantele oricum se stabilizeaza in timp, in timp se pot intampla multe si oricum UDMR are nevoie de numirea in functie de ministri, ce ii face dependenti de presedinte, fapt pentru care, atunci cand vrei sa -ti stabilesti loialitatea, demonstrezi, negociezi si nu votezi sub nici un chip impotriva serviciilor oferite satmarenilor. toti au puncte slabe si pozitia privilegiatului e aceea in care daca nu le are pe un subiect, macar nu si le face singur. Io sper ca problema sa se mai puna, ca oricum, e pacat sa pierdem bani. Aliantele politice urmaresc interesul public, si nu sunt prea multi politicieni, cu recomandari foarte foarte bune, demni de functia de ministru, la prima strigare. Io asa as face politica, nu stiu altii cum fac…dar PNL are presedinte si prin asta are posibilitatea sa-si regleze in interes propriu chiar in teritoriu pozitia, indiferent de numarul de consilieri. Oricum, greseala e reparabila, cel putin din partea PNL , cred…in calitate de satmarean…

 13. Erdei Dorel Răspunde

  Asa la urma n-o sa-i votam pe nici unii fiindca asta e calea prin care anumite promisiuni raman nerespectate, se rupe legatura dintre satmarean si politician, asa, tot raman unele probleme nerezolvate si …mai bine-l voi vota atunci pe Cioaba ca stiu sigur ca la prima strigare face curatenie in Satu Mare. Pentru conditii bune pentru toti lucreaza functionarii, pentru conditii bune voteaza oamenii, pentru respectarea promisiunilor mergem din patru in patru ani la vot….pentru ca astfel de lucruri sa se intample se aliaza, si nu-mi fac probleme de niciunii dintre ei, dar de noi, oamenii din SM (romani, maghiari, svabi, romi, si mai stiu eu cati), cine tine cont?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Grindina a afectat peste 23.000 ha de culturi și pășuni în județul Satu Mare (UPDATE)

UPDATE, ora 16:30 - Pagubele centralizate până marţi, 26 mai 2015, la ora 16,00 în judeţul Satu Mare, ca urmare...

Închide