Ultima actualizare: azi, 20:25

Locale

Dinu Birtoc: O parte din angajaţii primăriei refuză să mai vină la muncă!

Dinu BirtocViceprimarul comunei Călineşti Oaş, Dinu Birtoc, a transmis astăzi un comunicat cu privire la situaţia din localitate după ce conturile administraţiei locale au fost blocate.

Redăm comunicatul:

Situația de la Călinești Oaș a scăpat total de sub control. Cele mai sumbre temeri s-au împlinit. Angajații plătiți din bugetul local nu și-au primit salariile de pe luna aprilie, conturile primăriei fiind blocate. Întreaga comună așteaptă să se aprindă becurile pe stradă când se lasă seara, dar nu e posibil pentru că până și iluminatul public a fost sistat. Una din cele mai mari și mai frumoase comune din Oaș, cu potențial turistic nu poate să mai ofere nici măcar iluminat public.

Cu câteva luni în urmă am anunțat că lucrurile au căzut în direcția greșită, fiind iminentă intrarea în colaps financiar a comunei Călinești Oaș. Deși nu mi-am dorit acest lucru, treburile nu au putut fi îndreptate decât de cel care le-a adus în această situație, primarul Copil. Acesta însă nu a binevoit să depună prea multe eforturi pentru a salva situația financiară a comunei măcar în cel de-al doisprezecelea ceas, dând dovadă de o lipsă de interes față de întreaga comunitate. Atunci când am făcut public anunțul că localitatea Călinești Oaș se apropie de momentul de a rămâne fără minumul acces la fonduri, chiar și pentru salarii, domnul primar se bătea cu pumnul în piept în presă că are situația sub control. Dar nu a fost deloc așa, iar acum angajații primăriei stau fără banii pentru care au muncit o lună întreagă. Așa cum era de așteptat după greșelile pe care edilul le-a făcut, fondul de garantare nu a dat înapoi de la procedura legală pe care a avut-o de îndeplinit. În ciuda drumurilor pe care Copil Gheorghe le-a făcut la județ, a intervențiilor și a discuțiilor purtate chiar și la prefectură, situația nu a putut fi rezolvată.

Sumele care se impută primăriei sunt mari, depăsind nouă milioane de lei. Pentru a acoperi aceste găuri financiare vom fi nevoiți ca și consilieri locali să solicităm un împrumut bancar în numele comunei, cu care nu știu câți locuitori vor fi de acord. Situația este extraordinar de gravă și de o parte din amploarea ei se face vinovată chiar Prefectura Satu Mare. Eu am făcut sesizări multiple în ultimii doi ani, în care am prezentat neregulile care se întâmplă la Călinești, dar nimeni nu a vrut să le ia în considerare. Nici acum în ceasul al doisprezecelea nu am auzit de vreo acțiune întreprinsă de cei de la Prefectură pentru a remedia situația și de a-l trage la răspundere pe primarul Copil care a dus comuna într-o situație nemaiîntâlnită în țară. Domnule prefect, domnilor conducători ai județului, în situația dată, cum va mai putea prezenta comuna Călinești Oaș încredere în atragerea de fonduri europene atât de necesare și atât de aproapiate, când cele pe care le-am avut le-am batjocorit într-un hal fără de hal? Dumneavoastră îi puteți privi pe cetățenii comunei în ochi și să le spuneți că nu se vor bucura de asfalt, apă și restul lucrurilor realizabile din proiecte europene deoarece pentru că nu mai reprezintă nici cel mai mic gram de încredere în fața structurilor uniunii europene?

O parte din angajații primăriei refuză să mai vină la muncă, conștienți de faptul că situația nu are o rezolvare în viitorul apropiat, iar unii dintre ei iau foarte în serios ideea de a-și căuta un alt loc de muncă. Dintre aceștia, cea mai mare parte sunt prieteni și apropiați ai primarului, membrii sau foști membri ai partidului de guvernământ, care refuză să mai creadă toate minciunile și amânările care li se livrează gratuit și cu zâmbetul pe buze. În afară de bani oamenii nu au parte nici de minimul de respect și bun simț din partea primarului, care nu a dat ochii cu ei măcar pentru a le explica situația și pentru a le spune la ce să se aștepte în viitor.

În acest caz întrebarea pe care eu și toți cei afectați de această situație ne-o punem este dacă vinovații, primarul și Prefectura Satu Mare își vor asuma situația și cum vor plăti pentru tot răul pe care l-a pricinuit localității. Banii pe care Călineștiul îi are de restituit în urma nelegilor făcute depășesc orice capacitate bugetară, localitatea fiind amanetată către fondul de garantare. În numele cetățenilor comunei Călinești Oaș solicit din partea Prefecturii Satu Mare un punct de vedere asupra situației și o lămurire asupra modului în care se va rezolva problema. Viceprimar Birtoc Dinu                                                                                                                                                                         

          

3 comentarii

  1. Voran hauch Răspunde

    Dinu Birtoc ha ha ha un mincinos si un papa lapte ce sa faca El pt comuna calinesti cu fata lui inmatriculata in Bulgaria un ratat condus de alti ratati.ha ha ha atat Pot sa zic

    • Ion Roata Răspunde

      Esti doar o copie a unei alte jigodii, primarul copil. Unde erai cand au fost facute toate ilegalitatile de catre primarul analfabet si gasca lui de psd-isti ?

    • Ion Roata Răspunde

      Stimate Voran,
      Esti doar o copie a unei alte jigodii, primarul copil. Unde erai cand au fost facute toate ilegalitatile de catre primarul analfabet si gasca lui de psd-isti ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.