Ultima actualizare: azi, 15:42
Locale

AJOFM Satu Mare: Elevii și studenții pot să muncească în vacanța de vară

167078_articolLegea 72/2007 privind incadrarea in munca a elevilor si studentilor, permite ca angajatorii care     incadreaza in munca elevi si studenti pe perioada vacantelor, beneficiaza de un stimulent financiar lunar egal cu 50% din valoarea indicatorului social de referinta al asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, prevazute in Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru  somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, cu modificarile si complectarile ulterioare.

Perioada maxima de acordare a stimulentului financiar este de 60 de zile lucratoare intr-un an calendaristic.Pentru a beneficia de acest stimulent, angajatorii incheie cu Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca o conventie in termen de 30 de zile de la data angajarii.

Contractul de munca incheiat de catre angajator poate sa fie:- un contract de munca pe perioda determinata  incheiat in conditiile legii cu norma intreaga sau dupa caz cu timp partial.

-un contract de munca temporara numai daca durata misiunii de munca temporara este egala sau mai mica decat durata vacantei.

Pentru incheierea conventiei, angajatorii depun la agentie o cerere insotita de urmatoarele documente:

-tabel nominal cuprizand elevii si studentii incadrati;

                                                   -actul de identitate al elevului si studentului in copie;

                                                   -adeverinta eliberata de institutia de invatamant prin care se atesta ca persoana are statutul de elev sau student si urmeaza cursurile intr-o forma de invatamant de stat sau particular, infiintata potrivit legii, cuprinzand si precizarea expresa a perioadei de vacanta;

                                                   -copia contractului de munca.  

Sursa: AJOFM Satu Mare

 

 

 

 

 

 

Un comentariu

  1. Dumitru Traian Marian Răspunde

    Ma numesc Dumitru Traian Marian ,am 18 ani si locuiesc in Draganesti-Olt ,sunt elev la Colegiul Agricol Dimitrie Petrescu in Caracal-Olt avand profil tehnician in transporturi si detin permis de categoria b ,as vrea sa lucrez pe intreaga perioada a vacantei de vara .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Dinu Birtoc: O parte din angajaţii primăriei refuză să mai vină la muncă!

Viceprimarul comunei Călineşti Oaş, Dinu Birtoc, a transmis astăzi un comunicat cu privire la situaţia din localitate după ce conturile...

Închide