Ultima actualizare: azi, 12:11

Locale

Educaţie rutieră pentru copiii Grădiniţei 14 Mai

10629514_10204312439991271_1793864920965910097_oPoliţiştii sătmăreni vin în sprijinul părinţilor şi al educatoarelor cu informaţii pertinente vârstei preşcolare, informaţii care să completeze, dar şi să întărească ceea ce copiii ştiu deja despre circulaţia rutieră.

O nouă lecţie de circulaţie rutieră a fost susţinută de reprezentanta Poliţiei, inspector principal Hrihorişan Felicia la Grădiniţa cu Program Prelungit 14 mai, luni, 11 mai 2015.

Copiii din grupele mari au arătat că ştiu o serie de reguli, dar din exemplele oferite au lăsat să se înţeleagă că nu întotdeauna le şi respectă, situaţiile cele mai controversate fiind cele legate de locurile de joacă sigure, dar şi de mersul copiilor cu bicicleta. Reprezentanta Poliţiei le-a expus pe scurt copiilor cele mai importante reguli de circulaţie pietonală incluzând şi excepţiile de la regulile cunoscute, generate, de pildă, de prezenţa poliţistului rutier în stradă sau de trecerea prin intersecţii a maşinilor speciale, aparţinând poliţiei, ambulanţei sau pompierilor, acestea având întotdeauna prioritate. Astfel, copiii au înţeles că nu pot traversa strada doar pentru că e trecere de pietoni sau doar pentru că semaforul arată culoarea verde, întotdeauna fiind necesar să ne şi asigurăm înainte, iar dacă circulaţia este dirijată de un poliţist să respectăm indicaţiile acestuia.

Cei 30 de copii prezenţi la lecţia de circulaţie au avut apoi prilejul de a demonstra în mod practic cele învăţate şi de a se familiariza cu semnalele date de poliţiştii care dirijează circulaţia. Activitatea a fost posibilă cu sprijinul doamnei director Anuca Cupşa, mereu preocupată de siguranţa rutieră a celor mici dar  şi cu implicarea directă a doamnelor educatoare Dariana Puşcaş şi Florica Codrean de la grupa mare A, şi a doamnelor Firuţa Pop şi Nicoleta Dragomir, de la grupa mare B.

Activităţile de educaţie rutieră în grădiniţe în care sunt implicaţi poliţiştii continuă în perioada următoare. Mult aşteptatul concurs între grădiniţe “Suntem mici dar circulăm corect!” a luat  startul prin înscrierea în această perioadă a  participanţilor care se vor întâlni în data de 21 mai pentru a concura la faza locală, iar în 28 mai la faza judeţeană a concursului.

Sursa: IPJ Satu Mare

 

Un comentariu

  1. Hrihorisan Felicia Răspunde

    Multumim Portalsm pentru atentia pe care o acordati activitatilor noastre!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.