Ultima actualizare: azi, 14:10

Locale

Many Gyenes și Roxana Ciuhulescu au dat startul Campionatului Naţional de Rally Raid

Campionatul Rally Raid (134)Startul primei etape a Campionatului Naţional de Rally Raid 2015 -” Trofeul Paul Badea” a fost dat astăzi de către Roxana Ciuhulescu și Many Gyenes în Piața Libertății din Satu Mare. Cele peste zece echipaje au pornit pe traseul încadrat de drumul național care duce la punctul de frontieră Petea, înspre Pădurea Mare și digul Someșului.

Înainte de start, Roxana Ciuhulescu a cerut în mod special, ca timp de 30 de secunde să se țină un moment de reculegere în memoria lui Paul Badea. Acest lucru s-a și întâmplat iar după, rând pe rând, echipajele au pornit în văzul sătmărenilor, pasionați de astfel de concursuri.

Tot astăzi, organizatorii au pregătit pentru sătmăreni proba de Rally taxi, unde vor avea ocazia să se plimbe cu mașinile concurenților.

Sâmbătă, de la ora 9:00 se va da startul competiției din Zona Codrului pe traseul Homorodul de Sus – Chilia – Homorodul de Jos – Sâi – Poiana Codrului. De asemenea, va avea loc o probă specială pe platoul cuprins între Homorodul de Sus – Homorodul de Mijloc – Viile Satu Mare – Medișa și Solduba.

Finișul va avea loc în Piața Libertății, urmând festivitatea de premiere la restaurantul Miorița.

Roxana Ciuhulescu a precizat în cadrul unei conferințe că această cursă este organizată în memoria lui Paul Badea.

Paul Badea a fost poate cel mai bun prieten al motorsportului și îi dedicăm această cursă. Iată că Satu Mare este din nou pe harta motorsportului. Sperăm să nu existe incidente și vremea să fie plăcută”, a declarat Roxana Ciuhulescu.

Prezent la conferință, primarul Dorel Coica a declarat că este bucuros deoarece Satu Mare a revenit în circuitul marilor raliuri și i-a mulțumit Roxanei pentru că a venit, cu toate că starea de sănătate a ei nu este foarte bună.

În calitate de președinte al A-CAR România, Ionel Patrichi a amintit faptul că Paul Badea a fost un apropiat al automobilismului și importatorul de Nissan din România.

”De aici și pasiunea noastră de a folosi pentru asistența rutieră mașini Nissan. Paul Badea a fost unul dintre promotorii Asociației Rutiere din România și îi mulțumim pentru tot”, a spus Ionel Patrichi.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.