Ultima actualizare: ieri, 22:15

Locale

O nouă generație de absolvenți prin proiectul HUSKROUA

absolventiCursanţii şi organizatorii cursului de calificare HUSKROUA/1101/041 au avut parte de o experienţă inedită, în cadrul examenului de certificare a competenţelor în domeniul catering-ului rural și țesătorie. Acest examen a avut o probă scrisă, cu 12 întrebări, şi o probă practică, cu sarcini individualizate.  A doua zi,  a fost proba orală, desfăşurată în faţa comisiei.

Toate cele patru echipe de câte zece persoane din fiecare ţară, România, Ungaria, Slovacia şi Ucraina, s-au prezentat onorabil, cursanţii noştri au fost lăudaţi pentru performanţa lor. Examenul s-a terminat cu bine, printr-o socializare realizată între profesori şi elevi.

„Şi această experienţă, ca şi toate celelalte activităţi desfăşurate în cadrul proiectului HUSKROUA/1101/041 de echipa şcolii condusă de profesorul Baranyai Tiberiu, contribuie la dezvoltarea noului  Centru de competenţă al şcolii”,  este de părere prof. dr. Vlaicu Popescu, directorul Colegiului Tehnic „Unio-Traian Vuia” Satu Mare.

Atât cursanţii cât şi organizatorii cursului de calificare desfăşurat în cadrul unui proiect cu patru ţări, au avut parte de o experienţă nouă. În comparaţie cu procedurile uzuale întâlnite la cursurile noastre de calificare adulţi, de data aceasta, examenul de certificare a competenţelor a fost unul mult mai complex.

În prima zi a examenului timp de o oră cursanţii au răspuns în scris la 12 întrebări formulate din materia de pregătire, după care s-a desfăşurat proba practică, pe bază de bilet extras, cu sarcinile individualizate.

A doua zi, a urmat examenul oral, cursanţii răspunzând în faţa comisiei la întrebările extrase.

Toate cele patru echipe de câte 10 persoane din fiecare ţară, România, Ungaria, Slovacia şi Ucraina, s-au prezentat onorabil, cursanţii noştri au fost lăudaţi pentru performanţa lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.