Ultima actualizare: azi, 17:36

Sport

Olimpia a găsit drumul spre victorie. 3-0 „acasă” cu Unirea Târlungeni

Satmarenii au fost mai mereu peste adversari

Satmarenii au fost mai mereu peste adversari

Vremea urâtă de sâmbătă dimineaţa a ţinut suporterii departe de stadion, dar nu a ţinut departe spectacolul. Pentru că asta a făcut Olimpia în partida disputată în compania echipei Unirea Târlungeni, într-un meci contând pentru etapa a 5-a din cadrul play-off-ului seriei a II-a. După opt meciuri fără victorie, „galben-albaştrii” s-au descătuşat printr-o victorie cu 3-0. Descătuşare ce s-a putut vedea şi auzi cel mai bine prin strigătul de spartan al jucătorului Ciprian Selagea, la marcarea golului de 3-0, în minutul 68. Golurile precedente au fost marcate de Onicaş, în minutul 34, şi Mărkuş, în minutul 61 din penalty.

Olimpia a început cu Anca-Trip – Muntean, Mureşan, Heil, Iuhas (C) – Onicaş, Villand – Selagea, Bic, Sălăgeanu – Mărkuş. Pe lângă portarul de rezervă, Şuta, pe banca de rezerve a sătmărenilor am avut bucuria să observăm numai juniori: Romario Rus, Cătălin Cădar, Daniel Tilinger, Horea Bâgiu, Cristian Paul şi Chivari Denis. Cel din urmă a şi debutat astăzi în tricoul Olimpiei cu numărul 88, după mai multe prezenţe la lotul naţional Under18. Denis Chivari are 18 ani, joacă pe postul de mijlocaş central defensiv şi a avut o evoluţie bună în meciul de astăzi.

Meciul a fost dominat de sătmăreni de la un capăt la altul. După doar 6 minute de joc, Olimpia putea să-şi treacă în cont prima bară. Sălăgeanu, omul meciului din nou, a şutat violent de la 20 de metri, vrând să arate că nu vom avea parte de un meci plictisitor în ciuda ploii şi a vremii mohorâte. În minutul 20, portarul Niczuly este testat din nou de sătmăreni, scoţând în extremis de sub transversală şutul lui Villand. În minutul 34, Sălăgeanu trage la poartă din interiorul careului mare, portarul oaspeţilor respinge în faţă, iar Onicaş nemarcat la 8 metri, deschide scorul printr-un şut la colţul scurt. O fază frumoasă creată de doi jucători care au jucat în Champions League.

Partea secundă debutează cu o schimbare la oaspeţi, Brujan intrând în locul lui Pricop. Destul de ciudată mutare, având în vedere că Pricop era printre cei mai buni jucători ai adversarilor. În minutul 60 însă, Villand obţine un penalty după ce este faultat de portarul Niczuly, iar Mărkuş marchează pentru 2-0 de la punctul cu var. Dar cel mai frumos gol al partidei îi aparţine lui Ciprian Selagea. Mijlocaşul Olimpiei, trecut în carieră şi pe la Rapid Bucureşti, a făcut de toate în această partidă: a centrat, a şutat, s-a apărat,dar a şi coborât în propriul careu, la nevoie. Se pare că schimbarea frizurii a fost de bun augur (Selagea a apărut la meci ras în cap), deoarece în minutul 68 a driblat elegant trei adversari, a pătruns în careu, l-a driblat şi culcat şi pe portarul Niczuly, după care a trimis plasat, în colţul din dreapta. Antrenorul Tiberiu Csik, la siguranţa rezultatului, îi introduce în teren pe tinerii Cădar şi Chivari, în locul lui Sălăgeanu şi Onica. Aceştia s-au achitat decent de sarcini, au alergat mult şi au luat pulsul jocului la prima echipă. De notat că oaspeţii au avut o singură ocazie, în minutul 88, la şutul lui Marin de la 18 metri, însa Trip-Anca a reţinut pe linia porţii.  

Nu avem cum să nu menţionăm prestaţia sub aşteptări a arbitrului Florin Marcu (Oradea), care a acordat cartonaşe galbele la faulturi închipuite şi a trecut cu vederea alte faulturi de K1, printre care şi unul în postură de ultim apărător. Din tabăra noastră, au fost avertizaţi cu galben Bic, Mărkuş şi Sălăgeanu. Constatăm cu amărăciune că cele două galerii, Sezione Ostile şi Commando Oli, nu s-a prezentat la acest meci, continuând să acuze delăsarea conducătorilor şi a jucătorilor.

Etapa viitoare, pentru Olimpia Satu Mare urmează o deplasare la Tărlungeni, pentru acordarea revanşei jucătorilor antrenaţi de Daniel Bona. La conferinţa de presă de la finalul partidei s-au prezentat doar reprezentanţi din partea Olimpiei, cei din staff-ul Unirii Târlungeni fiind probabil prea supăraţi după această înfrângere…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.