Ultima actualizare: ieri, 21:24
Locale

PNL Satu Mare a sărbătorit 140 de ani. ”A fi liberal înseamnă a trăi, nu a urla în gura mare la colțuri”! (FOTO)

pnl 140 ani (54)Filiala judeţeană a noului PNL Satu Mare a sărbătorit astăzi împlinirea a 140 de ani de la înfiinţarea partidului. Cei doi co-preşedinţi, Romeo Nicoară şi Petre Mureşan, au precizat că astăzi se împlinesc 140 de ani de la înfiinţarea PNL, nu de la înfiinţarea liberalismului în România, cum au menţionat liderii PLR care au sărbătorit înaintea lor cu câteva ore.

Liberalii au depus coroane de flori la bustul lui Ion I.C. Brătianu şi la placa amplasată pe Biblioteca Judeţeană unde a fost primul sediu al PNL în Satu Mare, după care la un restaurant din oraş au organizat simpozionul “140 de ani – De la tradiţie la modernitate”.

Aici au participat în calitate de invitaţi, preşedintele UDMR Satu Mare, senatorul Pataki Csaba şi liderii Forumului Democrat German, aceştia exprimându-şi speranţa că vor avea cel puţin o relaţie de respect reciproc în următorii ani.

PNL a rămas în toate epocile, peste vremuri şi evenimente, păstrându-şi obiectivele şi aspiraţiile de a moderniza România, de a o conduce spre un destin propriu şi liber. Este motivul pentru care continuă să existe şi astăzi şi se aşteaptă de la el să facă reclădirea României, totul în triumful de libertate şi prosperitate a fiecărui român. Eu sunt convins că anul viitor când vom avea 141 de ani de existenţă, îi vom sărbători cu o victorie clară atât în alegerile locale cât şi parlamentare“, a spus Romeo Nicoară.

Astăzi, după 140 de ani, PNL, prin fuziunea cu PDL, este prima şi cea mai importantă forţă politică din România, partid care în toamna anului trecut a dat preşedintele României. Aşa cum spunea dl. Klaus Iohannis, a fi liberal înseamnă a trăi, a simţi, a promova valorile liberale, nu a urla în gura mare la colţuri că tu eşti liberal, aşa cum din păcate o mai fac unii şi alţii”, a spus Petre Mureşan.

În cuvântul său, senatorul Pataki Csaba, a arătat că de-a lungul timpului UDMR şi PNL ba au fost parteneri, ba opozanţi.

Eu sper că în următorii 10 ani mai mult o să fim parteneri decât oponenţi, şi mai sper un lucru, nu prea mă ocup de alţii, mai ales dacă nu sunt prezenţi, dar sper că în această sală nu este nimeni care a fost forţat să participe“, a punctat Pataki.

În discursul său, co-preşedintele TNL Satu Mare, Adrian Cozma, a criticat administraţia locală, considerând că ce s-a întâmplat în ultimii patru ani a fost “un accident”. El a punctat că actualii conducători folosesc foarte des “principiul prezumţiei de nevinovăţie” în loc să folosească “principiul profesionalismului”.

De asemenea, doi foşti preşedinţi ai PNL Satu Mare şi-au transmis gândurile. Dacă mesajul lui Virgil Enătescu a fost citit de fiica sa, Emilia, fostul deputat Liviu Dragoş le-a spus celor prezenţi că de fapt liberalismul este în ei, ei reprezintă PNL-ul, şi chiar în perioada comunistă liberalismul a fost în oameni.

La final, conducerea PNL a oferit o cupă de şampanie.

11 comentarii

 1. satmarean Răspunde

  LA MULȚI ANI, PNL!

  • La multi ani cu verde inrourat Răspunde

   Pana la urma, s-a cantat si Verde inrourat la bustul lui Bratianu? Ce-o fi zis …. “De mă voi scula, pre mulți am să popesc și eu”

 2. satmarean Răspunde

  A striga banii banii banii

 3. Ion Răspunde

  Bravos natiune! Halal sa-ti fie!
  Asa, pe final, ati bagat un Verde-nrourat?
  Mama lor de peleristi, sa vada cu cine au de-a face

 4. Atentie la lupii in blana de oaie! Răspunde

  Pedelistii la bustul lui Bratianu??? asa ceva…..nu v-ar fi rusine?

 5. Un simplu satmarean Răspunde

  Imi este sila de ceea ce se intampla in PNL! Sa vina domnul Nicoara sa ne tina discursuri despre liberalism in conditiile in care dumnealui a fost deputat PPDD? Sa vina domnul Muresan sa ne explice ce inseamna sa fi liberal? tocmai el? mare pdl-ist devenit peste noapte promovator al valorilor liberale? acelasi lucru este valabil si pentru Cozma, doar ca acest Penes Curcanul de Satmar nu poate fi numit domn. Voi credeti ca noi, oamenii simpli, suntem orbi si prosti? Voi puteti sa va numiti orice… dar nu LIBERALI!!!

  • Liberal Răspunde

   Sunt de acord cu dumneavoastră, singurul liberal – din această adunatură de “funzionişti” – care merită tot respectul, este Adrian Albu.

 6. matroz Răspunde

  De rasul curcilor!!!

 7. Bratianu Răspunde

  daca ati avea rabdare sa studiati conturile de facebook ale unora dintre cei aflati in poze, ati afla cine le sunt prietenii (pe principiul: spune-mi cu cine te insotesti, ca sa-ti spun cine esti). Deci, cine esti daca esti prieten cu silaghi, smadu, stef, bonea (actionar folda in locul lui stef), pal, etc? Si lista continua… Daca asta nu e grup infractional organizat (infiltrat) atunci nu stiu ce e. Plus ca treaba asta spune multe despre nivelul celor care cred ca tin astazi fraiele pnl.

 8. draga stolo Răspunde

  Va acomodati cu beciul?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Câștigătorii concursului Star Select Carei

Sâmbătă, 23 mai 2015, de la ora 18:00 în sala de spectacole Deák Endre a Centrului Cultural Municipal Carei, s-a...

Închide