Ultima actualizare: azi, 11:03
Locale

Probleme grave la UNIO Satu Mare. Are conturile blocate, deși trebuie să încaseze bani de la stat

viorel zoicas unioȘeful Unio Satu Mare, Viorel Zoicaș, a prezentat astăzi ministrului delegat pentru dialog social, Liviu Pop, situaţia în care se află societatea ce are 104 ani vechime. Potrivit acestuia, firma are datorii de 3 milioane de lei către statul român dar în acelaşi timp are de recuperat 10 milioane de lei de la societatea care administrează minele din Petroşani, aflată tot în proprietatea statului. Chiar dacă teoretic Unio ar trebui să încaseze mai mulţi bani decât datorii are la stat, firma are conturile blocate.

Zoicaş a explicat că pentru datoriile de trei milioane de lei către statul român s-a obţinut o eşalonare, însă din cauza unei alte penalităţi de 3.000 de lei conturile au fost blocate. El a cerut în scris ministrului pentru dialog social efectuarea unei compensări între suma de încasat de la stat și cea datorată statului, cum se face în aproape toate ţările, pentru a nu-i pune în pericol pe cei 780 de angajaţi.

Potrivit acestuia, în ultimii 15 ani Unio a plătit statului român taxe în valoare de circa 170 de milioane de euro. Zoicaş susţine că în momentul de față Unio lucrează doar pentru export și are contracte în valoare de 15 milioane euro. În condițiile în care toată lumea ar avea de câștigat dacă ar funcționa bine exportul, atât statul care ar încasa bani cât și firma care ar obține venituri și și-ar plăti angajații, Zoicaș nu înțelege de ce au fost blocate conturile firmei pentru o datorie de 3.000 de lei, mai ales că s-a angajat să plătească restanțele la bugetul de stat prin eșalonare, chiar dacă nu-şi recuperează banii din Petroşani.

Ministrul Liviu Pop nu a putut să-i dea un răspuns, afirmând doar că a înaintat adresa sa Ministerului de Finanțe pentru a clarifica situația. 

5 comentarii

 1. cas...zoicas Răspunde

  Cine e acest Zoicas??
  Unul dintre cei ce au pus mana pe o societate importanta din Satu Mare, pe care in ani, in loc sa o dezvolte, a decapitalizat-o si a furat-o, iar in 2005 i-a mutat sediul fiscal in Baia Mare. La Satu Mare e doar o sucursala. Si asta tot dupa niste clinciuri cu finantele. Azi a mai ramas doar o umbra hidoasa a tot ce a fost candva UNIO SA….

  • nostalgie Răspunde

   Perfect adevarat, ce s-a ales de marile intreprinderi din municipiul Satu Mare, praful, și luațile la rând: Unio, Ergolem, Sarmex, Samus, Mondiala, Silvania Forest…. etc, si face-ți un mic istoric și vă veți crucii……, asta a însemnat capitalism, asta și-a dorit municipalitatea, cine e/a fost devină ?

   • cas... Răspunde

    @nostalgie
    Probabil voiai sa spui de Samobil, nu de Sarmex, iar Samus inca functioneaza, sub emblema Electrolux.

 2. puiu Răspunde

  Un strungar ajuns director,un cacat cu ochi!!!

 3. Thuri Zsolt Răspunde

  Un rahat de firma de 2luni de cand mam lasat de firma si nu au fost in stare sa ma plateasca tichetele de masa pe 2 luni. Ce mai asteptati astai Romania tara tuturor posibilitatilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Ministrul Liviu Pop a ascultat problemele sindicaliştilor sătmăreni

În sala mică a Palatului Administrativ a avut loc astăzi şedinţa Comisiei de Dialog Social, la invitaţia prefectului judeţului Satu...

Închide