Ultima actualizare: ieri, 18:04
Locale

Sătmărenii au pedalat pentru Bibliotecă

biciclisti3Peste 200 de sătmăreni, cu mic cu mare au participat astăzi la cea de-a III-a ediție a campaniei “Pedalez pentru bibliotecă”. Evenimentul a fost organizat de către Biblioteca Județeană Satu Mare cu scopul de a promova instituția dar și de a transmite mesajul că sătmărenii merită o bibliotecă nouă, demnă de secolul XXI.

Startul mini maratonului a fost dat la ora 14:00 din fața Bibliotecii Județene, sătmărenii pedalând “roată la roată” pe traseul:  Biblioteca Județeană – Strada Alexandru Ioan Cuza – Strada Gheorghe Lazăr – Strada 1 Decembrie 1918 – Bulevardul Vasile Lucaciu – Bulevardul Traian – Grădina Romei.

Ajunși în Grădina Romei, susținătorii campaniei au avut parte de un răgaz de o jumătate de oră, timp în care buna dispoziție le-a fost întreținută de cursanții Școlii de Artă Satu Mare.

Returul a fost efectuat pe traseu: Grădina Romei – Bulevardul Traian – Piața Libertății și Parcul Central, unde elevii și copiii au participat la întreceri cu trotinete și au desenat pe aleile parcului.

Pe tot parcursul traseului, participanții la eveniment au beneficiat de escorta Poliției și de îndrumări din partea organizatorilor.

Această campanie a fost organizată cu scopul de a promova Biblioteca Județeană Satu Mare, serviciile pe care le oferă întregii comunități, de a încuraja lectura, folosirea unui mijloc de transport ecologic și un stil de viață sănătos. Totodată, organizatorii și participanții au transmis mesajul că biblioteca este importantă și că Sătmarul și sătmărenii merită o bibliotecă nouă, demnă de secolul XXI.

Un comentariu

  1. darius Răspunde

    Cand se vor facee piste civilizate pentru biciclisti???????? Si cele vechi au fost distruse in urma unor interese meschine!!! Vezi zona cabinetelor primarului coica. Doar canale , gropi si borduri nalte ……… Oras fara perspectiva..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.