Ultima actualizare: azi, 13:40
Locale

Ședință inedită de Consiliu Local. 17 elevi sătmăreni în rolul consilierilor locali

sedinta inedita Consiliul Local (50)În premieră la Satu Mare a avut loc astăzi o ședință de Consiliul Local inedită, susținută de un grup de elevi de la Liceul Teoretic German ”Johann Ettinger”. În rolul consilierilor locali, 17 tineri sătmăreni au dezbătut în cadrul ședinței, proiecte de hotărâre reale în ceea ce privește municipiul Satu Mare.

Sub îndrumarea reprezentanților Fundației Friedrich Ebert România, tinerii s-au pregătit intens timp de două zile, pentru ca, mai apoi, să intre în rolul consilierilor locali și să înțeleagă mai ușor cum se ia decizia publică în Satu Mare.

Președintele de ședință a fost reprezentantul Fundației Friedrich Ebert România, Dan Croitoru iar alături de el a stat primarul Dorel Coica și viceprimarul Marcela Papici care au răspuns întrebărilor adresate de tinerii consilieri. Aceștia au format grupurile politice: Alb, Albastru, Mov și Roz.

 Proiectele de hotărâre propuse de tinerii sătmăreni, în joaca lor, au vizat:

–          Realizarea unui pod peste râul Someș, amplasat în zona ștrandului

–          Asfaltarea drumurilor publice

–          Restaurarea clădirilor istorice din centrul orașului

–          Reabilitarea ambientală și reglementarea circulației în centrul istoric

Tinerii consilieri și-au luat rolurile de consilieri locali în serios și au dezbătut fiecare proiect în parte, cerând totodată și explicații primarului, care la rândul său, în luare de cuvânt a explicat fiecare proiect în parte.

Toate proiectele au fost votate, cu excepția unor consilieri care s-au abținut, s-au au votat împotrivă.

Ca și un scurt rezumat al discuțiilor purtate în cadrul ședinței de către consilieri, menționăm că în mare parte consilierii au fost de acord cu cel de-al treilea pod, afirmând că traficul pe podul Decebal este îngreunat, iar din această cauză se produc multe accidente. Referitor la reabilitarea străzilor, aceștia au propus ca să se verifice toate străzile din municipiu și să se reabiliteze acele străzi care sunt în regim de urgență.

Pe tot parcursul ședinței tinerii au purtat câte o banderolă albă, protestând astfel împotriva defrișării pădurilor.

Acțiunea face parte din proiectul de educație  politică ”Joc de strategie – politică locală” organizat de către Fundația Friedrich Ebert România împreună cu FDG Satu Mare și în parteneriat cu Primăria Satu Mare și Liceul Teoretic German Johann Ettinger. 

 

Un comentariu

 1. Florin GAL Răspunde

  FELICITARI pentru inițiativa!!!
  Sa fie cu BIS!!!!!!!
  Doar ASA se poate schimba clasa politica!!!
  Mă bucur foarte mult pt ca s-a organizat o astfel de acțiune!!!
  Daca mă gândesc mai bine, ar fi extraordinar daca ar rămâne in continuare in acest rol si in calitate oficială!!! 100% sunt mai buni decat specimenele alese in 2012…
  Faceți treaba asta si la CJ!!! Dar acolo sa duceti si un președinte!!! Cel care e acum este vai de el!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.