Ultima actualizare: azi, 17:50

Locale

Caritas Satu Mare organizează colectă pentru sinistraţii din Nepal

Nepal sinistratiÎn data de 7 iunie, Organizațiile Caritas din România vor organiza o colectă în bisericile catolice pentru victimele cutremurului din Nepal din 25 Aprilie. Din sumele strânse vor fi finanțate programe de asistență și de reabilitare a infrastructurii țării.  Deocamdată, Confederația Caritas România susține comunitățile din Nepal cu o primă tranșă de fonduri în valoare de 30.000 EUR. Suma a fost transferată deja către Caritas Nepal.

Catastrofa se prezintă în cifre îngrijorătoare: 7000 de morți și 14000 de răniți. Conform informațiilor comunicate de Organizația Națiunilor Unite, peste 8 milioane de oameni au fost afectați de acest eveniment. Primele cifre arată că peste 160 000 de case au fost distruse.

Nepal este o țară muntoasă cu multe zone foarte greu accesibile. În această perioadă, mai ales pe timp de noapte, temperaturile sunt destul de mici și peste câteva săptămâni va începe și sezonul musonic care aduce ploi abundente și va îngreuna accesul la persoanele sinistrate. Foarte multe persoane au rămas fără adăpost.

Imediat după cutremurul devastator Caritas Nepal a intervenit în zonele cele mai afectate și a distribuit primele ajutoare constând în pachete alimentare, pături, găleți și prelate de protecție împotriva vremii nefavorabile. De asemenea, victimele au primit kituri de igienă și explicații privind utilizarea acestora. 30000 de persoane au beneficiat deja de ajutoarele oferite de Caritas.

nepalMomentan echipele de evaluare Caritas vizitează și evaluează zonele afectate. Nevoile cele mai urgente sunt legate de asigurarea unui adăpost pentru cei rămași fără case. O altă problemă o reprezintă lipsa apei potabile, a alimentelor și a echipamentelor gospodărești. Gospodăriile care au pierdut un membru al familiei sau au casele distruse și deteriorate, precum și minoritățile etnice au prioritate în cazul distribuțiilor.

Caritas Nepal își propune ca în următoarea perioadă sa asigure următorul suport:

  • 20 000 de familii să aibă acces la adăposturi temporare adecvate în conformitate cu standardele internaționale
  • 20 000 de familii să beneficieze de pături, materiale de curățenie, kituri pentru bucătărie și materiale igienico sanitare pentru a crește și a îmbunătății calitatea vieții
  • 20 000 de familii să aibă acces la apă potabilă

În acest sens, Confederația Caritas România împreună cu partenerii din rețeaua Caritas Internationalis dorește să vină în ajutorul celor care astăzi suferă în Nepal.

Dacă doriți să sprijiniți victimele din Nepal, puteți să contribuiți la colecta care se va organiza în Bisericile Catolice în data de 7 iunie, sau să donați bani în conturile:

Cont în Lei:

Confederația Caritas Romania

UniCredit Tiriac Bank

RO78 BACX 0000 0000 3011 7510

Cont în EUR:

Confederația Caritas Romania

UniCredit Tiriac Bank

RO07 BACX 0000 0000 3011 7042

SWIFT/BIC: BACXROBU

„Sunt cu adevărat impresionat de generozitatea și sprijinul întregii familiei noastre globale, acum când Nepal este în mare nevoie. Aș dori să mulțumesc comunității noastre globale pentru rugăciuni, sprijin și ajutoare. Nevoile sunt imense și vom fi partener în solidaritate cu comunitățile afectate pentru a-și reconstrui viețile lor, mijloacele de trai și vom reabilita comunitățile pe termen lung.” (Părintele Pius Perumana, SJ Director Caritas Nepal)

Un comentariu

  1. Ruruca Răspunde

    Cred ca si containerele Caritas ar fi de folos daca, dupa ce au fost instalate, ar fi golite pentru nevoiasi. Dar, se pare ca de ele a uitat lumea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.