Ultima actualizare: azi, 13:36
Lumea animalelor

Daily Mail: Londra cere insistent guvernaților români să nu mai sacrifice… câinii comunitari

caini_comunitariOficiali britanici au cerut insistent guvernului român să pună capăt sacrificării câinilor comunitari, după ce, în jur de 300.000 dintre aceștia au fost omorâți în cadrul unei campanii de reducere a numărului patrupedelor fără stăpân. Campania a fost declanșată după ce un băiat de patru ani a fost sfâșiat de câini în capitala României și, în urma rănilor suferite, și-a pierdut viața.

„Mail on Sunday” dezvăluie că oficiali britanici au făcut lobby pe lângă liderii de la București, și le-au solicitat să dea dovadă de un comportament “uman” față de milioanele de câini comunitari care colindă străzile din România și mușcă mii de persoane în fiecare an, relatează „Daily Mail” pe site-ul său de Internet, citând un articol din „Mail on Sunday”.

În jur de 300.000 de câini au fost adunați și măcelăriți într-o campanie de reducere a numărului patrupedelor fără stăpân, după ce Ionuț Anghel a fost omorât în timp ce se juca în apropierea unui parc, scrie publicația britanică, citată de Agerpres. 

Deși inițial a fost pusă pe seama câinilor comunitari, ulterior s-a aflat că moartea copilului a fost provocată de câinii de pază aflați în proprietatea unei companii private, relatează ziarul. Luna trecută, aceasta a fost condamnată la plata unei despăgubiri de 1,7 milioane de lire sterline către familia devastată a copilului ucis.

Acest lucru nu a împiedicat autoritățile române să continue cu campania masivă de sacrificare, existând informații că unii câini au fost omorâți cu bâtele în plină stradă sau închiși în cuști în adăposturi oribile. Documente guvernamentale obținute de ziarul britanic indică temerile Foreign Office privind tratamentele crude pe scară largă față de animale în România.

În general, bunăstarea animalelor în România reprezintă un motiv de preocupare, în special în cazul câinilor comunitari”, a avertizat ambasadorul britanic în România, Martin Harris, într-o notă recentă către Londra. “Din nefericire, autoritățile locale de multe ori nu își permit să construiască adăposturi adecvate sau să sterilizeze câinii în condiții adecvate“, a adăugat el.

Suntem preocupați ca autoritățile să preia controlul asupra unei probleme istorice, de lungă durată, și ca orice campanie să fie derulată într-un mod uman“, a precizat la rândul său Foreign Office pentru publicație.

Organizații caritabile precum “Save The Dogs” și “World Animal Protection” au cerut ca masacrul să fie oprit și ca animalele fără stăpân să fie adoptate sau sterilizate. În prezent, scrie Daily Mail, câinii sunt omorâți dacă nu li se găsește un stăpân într-un termen de două săptămâni.

Sursa: realitatea.net

2 comentarii

  1. unu Răspunde

    sa vina britanicii sa-i duca la ei in regat pe toti maidanezii

  2. radu Răspunde

    Asa fac britanicii: Te iubesc mai caine , dar nu te iau acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.