Ultima actualizare: azi, 11:54
Locale

Delegație sătmăreană, prezentă la congresul PLR

plr satu mareDelegaţii la Congresul PLR au semnat, vineri, rezoluţia privind fuziunea PLR cu PC. Programul politic şi Statutul partidului Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE) au fost aprobate prin vot, vineri, de membrii fostelor partide PLR şi PC, în cadrul Congresului de fuziune. La congres au participat 728 de delegaţi PLR, acesta fiind validat de participanţi. Delegaţia sătmăreană condusă de preşedinţii Ovidiu Silaghi şi Adrian Ştef a numărat 28 de membrii printre care şi preşedinţii Organizaţiilor de Femei şi Tineret.

Preşedinţii PLR şi PC, Călin Popescu-Tăriceanu, respectiv Daniel Constantin, au semnat protocolul de fuziune prin contopire, aceştia urmând să împartă preşedinţia noului partid.

Senatorul Daniel Barbu, care face parte din Comisia de fuziune, a explicat în cadrul evenimentului că „reprezentarea grafică a semnului electoral al ALDE este o pasăre în zbor şi textul «ALDE» încadrat în 12 pentagrame de culoare galbenă în forma unei elipse incomplete şi, dedesubt, separat de o dungă orizontală, textul Alianţa Democraţilor şi Liberalilor”.

Alegerile interne din cadrul ALDE vor avea loc începând cu 1 ianuarie 2017, până atunci noul partid funcţionând pe baza Statutului şi a protocolului votate în cadrul Congresului reunit.

Reprezentanţii noii formaţiuni politice au stabilit deja că la alegerile parlamentare şi la cele locale vor participa independent, iar candidaţii vor fi stabiliţi prin alegeri interne.

Noua formaţiune politică va reprezenta clasa de mijloc, întreprinzătorii, profesiile liberale, pe cei care lucrează în serviciul public, în economie, a precizat Călin Popescu-Tăriceanu, subliniind că partidul va apăra şi va promova drepturile şi libertăţile individului, puse la grea încercare de instituţii ale statului, având în vedere că „în România democraţia nu este suficient consolidată şi se află în regres”.

Premierul Victor Ponta a transmis, vineri, un mesaj participanţilor la Congresul de fuziune între PC şi PLR, arătând că nu poate fi alături de ei din motive medicale şi că salută apariţia ALDE.

„Nu pot fi alături de dumneavoastră din motive medicale, dar salut apariţia noii forţe politice ALDE, care va uni forţa liberalilor cu echilibrul conservatorilor”, se menţioneaza în mesajul transmis de Victor Ponta şi citit de secretarul general al PSD, Andrei Dolineaschi.

În mesajul lui Victor Ponta se mai spune că are toată încrederea în Călin Popescu-Tăriceanu şi Daniel Constantin.

El a mai arătat, în mesaj, că doreşte să ducă mai departe guvernarea care este un model de succes, adăugând că mai sunt de promovat prevederi importante cum ar fi Codurile Fiscale şi Legea salarizării.

Daniel Constantin catre delegaţi: Prin fuziunea PC cu PLR se formează a treia forţă politică

Preşedintele PC Daniel Constantin le-a spus delegaţilor că prin fuziunea  PC cu PLR se va forma cea de-a treia forţă politică „ALDE”, a cărei identitate europeană să nu poata fi pusă la îndoială.

„Vă propun să participaţi alături de mine şi de conducerea PC la înfiinţarea  pentru prima dată în România a unui partid a cărei identitate europeană să nu fie pusă la îndoială, un partid de centru dreapta, parte a partidului european ALDE care luptă la nivel european pentru o democraţie autentică pentru respectarea drepturilor cetăţeneşti”, a precizat Daniel Constantin.

În perioada tranzitorie va funcţiona comisia pentru fuziune care va rezolva toate sesizările făcute de oricare dintre membri, cu privire la aplicarea Protocolului de fuziune. Comisia este formată din 18 membri, respectiv: Călin Popescu-Tăriceanu, Daniel Chiţoiu, Daniel Barbu, Nicolae Nasta, Steluţa Cătăniciu, Petru Ehegartner, Ovidiu Silaghi, Constantin Gălan, Graţiela Gavrilescu, ca membri din partea PLR şi Daniel Constantin, Vasile Nistor, Cristian Popescu Piedone, Eugen Durbacă, Mircea Banias, Constantin Avram, Cornelia Negruţ, Mircea Irimie şi Mihai Niţă, ca membri din partea PC.

Sursa: Biroul de presă PLR

17 comentarii

 1. satmarean Răspunde

  Oamenii lui Dan Voiculescu, cei care au ales sa se desprinda de PC si sa formeze Partidul Puterii Umaniste (PPU) iau viteza. Dupa ce vineri anuntau ca isi fac grupare in Parlament si se pregatesc de alegerile de anul viitor, sambata PPU anunta deja data primului congres al partidului, la doar o zi dupa congresul de fuziune dintre PLR si PC.

 2. Relu Răspunde

  Numele lui Călin Popescu Tăriceanu apare în dosarul cumnatului lui Victor Ponta, Iulian HERȚANU, drept cel care a intervenit pentru ca omul de afaceri Gheorghe Boeru să câștige licitația pentru consultanța unui mare proiect finanțat de UE de reabilitare a canalizării din mai multe localități prahovene, în valoare de 200 de milioane de euro, relatează România Liberă.
  http://www.stiripesurse.ro/cine-este-denun-atorul-boeru-i-cum-a-ajuns-sa-ob-ina-un-contract-cu-ajutorul-lui-tariceanu_959261.html

 3. Grof Răspunde

  Oportunisti si pitzipoance

 4. cretu Răspunde

  Toate parasutele din oras atrase in PRL si facute peste noapte din vazatoare pe la cioscuri mari sefe de birouri si mai menegere pe la cine stie ce institutii,,,ne miram ca SATU MARE se dezvolta cu viteza melcului

 5. adrian fodor Răspunde

  TAICEANU tremura ca apare in dosarul cumnatului lui ponta si in dosarul CHILIMAN,,,SILAGHI tremura ca dosarul NELU IORDACHE ar putea sa ia amploare iar NICHITA de la IASI ar putea sa scape o pasarica din gura despre cum a ajuns SILAGHI proprietar peste un monument national cum e GRADINA BOTANICA DIN IASI

 6. Sătmărean Răspunde

  Fara mass-media lui Voiculescu, PC e inexistent, iar fuziunea PLR cu PC inutila.

 7. Phitya Răspunde

  Se aude ca un grup important din vechiul PNL Satu Mare se va înscrie în partidul lui Tariceanu!
  Vor rămâne cu pedelistii doar cei care trebuie să rămână acolo! Nemulțumirile sunt uriașe!!!

 8. un vot Răspunde

  A mai ramas vreun/vreo membra acasa?
  Forta NULA este un nume bun pt. aceasta fuziune.
  Vai de capul lor si de zilele noastre!

 9. Phitya Răspunde

  Fii sigur ca vor pleca mulți vechi liberali din noul PNL care e de fapt, tot PDL! Vor fi surprize uriașe!

  • Abracadabra Răspunde

   Așteptam surprizele tale :))

   • draga stolo Răspunde

    Acum ca stim modul de actiune al lui Silaghi, miscarea va avea loc cu o zi inainte de depunerea candidaturilor la locale, cand cartitele din pnl vor intoarce armele si vor intra pe listele alde, lasand un gol si panica in pnl, care va trebui sa acopere locul ramas liber in graba. Eu, in locul pnl m-as pregati cu rezerve, dar lovitura de imagine va fi destul de puternica: de ce i-a tinut in partid, daca au fost buni pentru lista pnl, cum ii vor putea ataca in campanie? Oricum o dai, tot prost pica pnl-ul

 10. Andy Răspunde

  Si consilierul local Albu de ce nu e in poze?Aaa el a ramas vopsit in randurile noului PNL pt “la nevoie”.Dar putem considera ca e si el in poza…

 11. Care PLR? Răspunde

  Cum poate juridic fuziona acest asa zis PLR,daca nici macar nu e inregistrat ca partid??????

 12. reka Răspunde

  ma de ce nu ati dat la Sula ala un costum ? Bine ca ati dat la Tamasan ala clic papuci cu doua numere mai mari! O adunatura de zeroourii!

 13. Macec Răspunde

  Hopa apare si Valentin Macec.Oare si el e mebru PLR SM(cel neinregistrat) sau doar ingroasa poza?

 14. Liberalu' Răspunde

  Da’ Silaghi ce cauta la PLR??
  Nu-l vazusem cu ceva vreme-n urma pe afisele alea mari si rosii de pe toate ferestrele PSD?? Sau…am visat urat??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Urmărit internaţional reţinut în vama Halmeu

Un cetăţean ucrainean, dat în urmărire internaţională, a fost reţinut de către poliţiştii de frontieră în P.T.F. Halmeu, acesta fiind...

Închide