Ultima actualizare: azi, 15:55

Locale

Expoziție de fotografie și fotoreportaj realizată de Ovidiu Munteanu, la Muzeul de Artă

expozitie fotografica Ovidiu Munteanu, Muzeul de Arte (3)Muzeul de Artă Satu Mare a găzduit astăzi expoziţia de fotografie artistică şi fotoreportaj realizată de membrul Uniunii Artiştilor Plastici din România, filiala Hunedoara, Ovidiu Munteanu. Partea de reportaj cuprinde peste 20 de instantanee surprinse în revoluția din decembrie 1989.

Deschiderea oficială a fost făcută de către directorul Muzeului Județean Satu Mare, Felician Pop, care a declarat că această expoziție extrem de interesantă este un moment de trecere de la expoziția comunismului, cu momente surprinse în fotografii la revoluție, menționând că, ”cei care nu ar ști că totul este din rodul întâmplării, ar crede că prima sală ar fi anticamera morții și disperării, pentru că acolo avem câteva artefacte din vremea regimului comunist și dacă reușim să trecem de comunism, ajungem în focul revoluției pe care, domnul Ovidiu Munteanu le-a surprins în fotografie”.  

Fotografiile surprinde o revoluție cuminte în Hunedoara, desfășurată periferic focarelor ei, unde ostașii au avut liber în a trage cu arma, militari în acțiune și grupuri cu semnul victorie.

”Am fost arestat atunci, am refuzat să fiu revoluționar. Eu făceam poze alții erau cu arma”, a declarat Ovidiu Munteanu.

Totodată, în cadrul expoziției se regăsesc și alte fotografii extrem de sugestive ca și turla bisericii inversată într-o groapă făcută din pavaje și imagini care surprind misterul pe care îl ascund obiectele din jurul nostru.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.