Ultima actualizare: azi, 15:44
Locale

A încercat să iasă ilegal din țară cu carte de identitate falsă

images (5)Poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Petea au întrerupt călătoria unui cetăţean ucrainean care intenţiona să iasă ilegal din ţară, folosindu-se de o carte de identitate poloneză falsificată.

Ieri, 10 iunie 2015, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, jud. Satu Mare, pentru efectuarea formalităţilor de ieşire din ţară, o persoană de sex masculin, care a prezentat pentru control o carte de identitate poloneză.

Poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat de către bărbat nu întruneşte condiţiile de formă şi fond şi anume că, modul de imprimare a datelor nu corespunde cu cel al unei cărţi de identitate autentice.

Pe timpul cercetărilor efectuate de către lucrătorii noştri, s-a constatat faptul că persoana în cauză este cetăţean ucrainean Andrii A. de 31 de ani, intrat legal pe teritoriul României, fapt confirmat şi de paşaportul ucrainean cu aceleaşi date de identificare, descoperit în bagajele sale.

Până la urmă, bărbatul a recunoscut că intenţiona să treacă ilegal frontiera, folosindu-se de cartea de identitate falsificată, pe care a procurat-o din Ucraina, de la un conaţional, contra sumei de 350 de euro, cu scopul de a ajunge în Germania, la mama sa.

Drept urmare, cetăţeanului ucrainean nu i s-a permis continuarea călătoriei, fiind cercetat de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la trecere frauduloasă a frontierei de stat, fals privind identitatea şi uz de fals.

Sursa: ITPF Sighetul Marmației

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.