Ultima actualizare: azi, 17:17
Locale

La hramul mănăstirii din Prilog va fi expusă icoana Făcătoare de Minuni a călugărilor bazilieni

icoana de la BixadOrdinul Sfântul Vasile cel Mare, provincial „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, mănăstirea „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” și parohia Greco-Catolică vă invită la sărbătoarea hramului care se va celebra la Prilog la 29 iunie 2015. Sfânta Liturghie arhierească, în sobor de preoți, va fi celebrată de PSS Vasile Bizău la ora 11:00.

Cu această ocazie credincioșii vor putea cinsti icoana Făcătoare de minuni a călugărilor bazilieni care au fost la Mănăstirea Bixad.

În 1948 când au fost alungați călugării din mănăstire, icoana a fost îngropată în pământ și ascunsă.  După 67 de ani putem să venerăm din nou această icoană care a fost ocrotitoarea poporului și a diecezei Maramureșului.

Icoana făcătoare de minuni de la Bixad a fost pictată de un călugăr Isaia, la rugămintea primului egumen al mănăstirii. Se spune că Isaia a făcut o copie după icoana Fecioarei pictată de Sf. Evanghelist Luca. Această icoană a fost sfințită de Papa Clement al XI-lea și apoi adusă la Bixad unde a fost pusă în iconostas. Această icoană este făcătoare de minuni, în mănăstire găsindu-se documente care constatau minunile făcute în urma rugăciunilor.

Acum icoana este în posesia călugărilor Bazilieni, după ce a fost restaurată la București va fi expusă la Prilog pentru prima dată după 1948.

Vă așteptăm cu drag să ne rugăm și să ne bucurăm împreună.

Ioan Laurian Daboc, OSBM, părinte provincial

și comunitatea Bazilitană din România!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Străzile închise în perioada manifestărilor de Zilele Judeţului Satu Mare

În perioada 26 iunie - 28 iunie,  aproape 130 de jandarmi sătmăreni vor executa misiuni de asigurare şi menţinere a...

Închide