Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

O firmă din Satu Mare, aproape de o ţeapă de 120.000 de lei

file-cecAdministratorul unei firme din Cluj-Napoca este cercetat de poliţişti pentru înşelăciune, după ce ar fi contractat lucrări de construcţii de circa 120.000 lei şi ar fi achitat cu file CEC care nu îndeplineau condiţiile legale, scrie citynews.ro.

Bărbatul, în vârstă de 35 de ani, a încercat să înşele astfel o firmă din Satu Mare, însă totul a ieşit la iveală în momentul în care banca a refuzat validarea acelor file CEC.

„În fapt, persoana în cauză, în calitate de administrator al unei societăţi din Cluj-Napoca, ar fi încheiat cu reprezentanţii unei firme din Satu Mare contracte de subantrepriză a unor lucrări de construcţii. Din cercetări a reieşit faptul că pentru garantarea efectuarii plăţilor, bărbatul ar fi girat cu cinci file CEC, emise şi garantate de către o societate din Sibiu, instrumentele fiind refuzate la plată de către bancă. În urma investigaţiilor, s-a stabilit că acesta ar fi avut cunoştiinţă despre faptul că firma din Sibiu nu are disponibil în cont şi că nu va putea efectua plata. Prejudiciul reclamat de partea vătămată este de aproximativ 120.000 de lei”, au anunţat reprezentanţii IPJ Cluj.

Cercetările continuă în cauză pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea unităţii de parchet competente.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.