Ultima actualizare: azi, 09:22

Locale

Olimpia Satu Mare, cu rezultate istorice dar cu datorii și lipsuri mari

conferinta Olimpia (14)Soarta Clubului Olimpia Satu Mare stă în votul consilierilor locali în ceea ce privește aprobarea bugetului pentru anul viitor. În cadrul unei conferințe de presă, președintele clubului, Dan Băbuț, împreună cu antrenorul Tibi Csik și șeful Centrului de copii și juniori Olimpia, Dacian Nastai, au prezentat rezultatele activităților desfășurate în acest an ca fiind de excepție dar cu datorii și mari lipsuri.

Potrivit președintelui, performațele pe care Olimpia le-a avut în acest an la nivel de copii și juniori sunt istorice și speră să aibă sprijin pe mai departe, menționând că ”așteptăm pe mai departe ca să obținem bugetul și să putem să ne continuăm activitatea și sunt sigur că la sfârșit de an vom termina cu brio exact așa cum ne-am propus la începutul anului, dacă vom avea cu ce și aici mă refer la buget”.

Bugetul aprobat de către consilierii locali pentru Clubul Olimpia Satu Mare pentru primele șase luni a fost de 1.200.000 de lei, buget care, susține Băbuț, nu a fost suficient, astfel că s-au acumulat datorii.

”Bugetul stabilit pentru primele 6 luni a fost îndeplinit întocmai cum a fost amânat, deși știți că am avut aceste probleme din partea Consiliului Local. Ne-am zbătut, am trecut peste ele, am rămas cu niște datorii dar una peste alta, ca și conducere, ca și management, am ieșit cu 30.000 de lei, mai puțin decât am preconizat că vom avea cheltuieli pe primele șase luni. Din păcate avem multe probleme, avem lipsuri dar lupt din răsputeri să-i îndrum pe consilierii locali cât și cei județeni, pentru că în acest moment luptăm pe două fronturi, avem nevoie și de bugetul care îl avem lipsă dar și de această bază sportivă unde să ne continuăm activitatea cu brio și în viitor să organizăm noi competiții ca să aducem și niște venituri clubului. Eu sper să înțeleagă consilierii”, a declarat Dan Băbuț.

În același context, antrenorul Tibi Csik a menționat că este o performață pe care nu a mai întâlnit-o la grupele de copii ale Clubului Olimpia, fără teren și lipsuri mari, amintind totodată că anul acesta echipa mare a terminat pe locul V în play off.

”Cu echipa mare am ajuns în play off, majoritatea spun ca datorită faptului că s-au retras unii și alții, treaba lor. Noi ne-am făcut treaba cât am putut, cât ne-am permis. Toate au fost bune și frumoase dar fără bani nu cred că o să mai reușim și la anul. Fără bani apar și alte probleme, alte lipsuri și nu știu cum va arăta la anul Liga a II -a”, a spus Tibi Csik.

Totodată, antrenorul a anunțat că s-a stabilit programul de antrenamente și meciuri amicale iar în 6 iulie se va reuni întregul lot.

”În momentul de față avem date fixe cu meciuri amicale dar încercăm din lipsa banilor să ne deplasăm cât mai aproape de Satu Mare. Din fericire sunt echipe mai ales în Ungaria, acolo o să putem să jucăm că sunt și condiții. Să vedem acum cu lotul, depide și de ședința de Consiliu Local pentru că n poți să ții jucători cu o anumită valoare pe anumite sume și promisiuni”, a încheiat Tibi Csik.

Performațele și rezultatele Clubului Olimpia în acest an:

– echipa Olimpia- locul V în play off

– Olimpia II – campiona județului și câștigătoarea Cupei României, ediția 2014-2015

– Juniori A – în Cupa Federației au terminat pe locul I în faza semifinală desfășurată la Alba Iulia și locul I în finală la București, terminând în serie pe locul III.

– Juniorii C – locul I  la Campionatul Județean și locul I la faza zonală desfășurată la Cluj

– Juniorii D – locul I în Campionatul Județean și calificarea în faza zonal iar locul II la faza zonală desfășurată la Oradea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.