Ultima actualizare: ieri, 20:58
Locale

Scandal în Consiliul Judeţean. Consilierii PNL au părăsit şedinţa (VIDEO)

sedinta consiliul judeteanO şedinţă cu scandal cum de mult nu a mai fost a avut loc astăzi în Consiliului Judeţean Satu Mare. Totul a descurs frumos şi fără probleme până când s-a ajuns la proiectul cu privire la aprobarea preluării deşeurilor menajere din Cluj Napoca la groapa de gunoi de la Doba şi consilierii au început să-şi expună punctele de vedere. Protagoniştii principali au fost şi de această dată consilierii PNL, în frunte cu Adrian Cozma, şi vicepreşedintele Mircea Govor, respectiv preşedintele Adrian Ştef.

Discuţiile au început după ce consilierul Ionuţ Rus, membru PNL şi preşedinte al Comisiei de Buget, a propus introducerea unor amendamente la proiectul de hotărâre, şi anume preluarea deşeurilor pe o perioadă de doar trei luni cu posibilitatea extinderii perioadei pe un an, cu votul consilierilor.

Vicepreşedintele Mircea Govor a spus clar că PSD nu este de acord cu această propunere deoarece preluarea deşeurilor ar fi rentabilă pentru judeţ doar dacă ar exista un contract pe un an de zile, în condiţiile în care trebuie refăcut drumul Mădăras – Gelu, investiţie de 600.000 de euro. Govor a explicat că astfel judeţul ar obţine circa 6 milioane lei, bani care pot fi investiţi mai departe în groapa ecologică de la Doba. În alte condiţii, susţine Mircea Govor, preluarea deşeurilor din Cluj ar fi o jignire pentru sătmăreni, fiind vorba de 60 de autospeciale încărcate cu 24 de tone de deşeuri care să treacă zilnic prin Mădăras şi Gelu.

consiliul judetean satu mare (35)

Consilierul Kaiser Ştefan a propus ca drumul să fie făcut de firma care va efectua transportul din Cluj, iar contractul să prevadă o clauză de reziliere unilaterală din partea Consiliului Judeţean, în orice condiţii.  Au mai existat propuneri ca administraţia din Cluj să prezinte o scrisoare de garanţie bancară atât pentru suma din contract cât şi pentru suma necesară reparări drumului, pentru a nu exista riscul ca judeţul să rămână cu gunoaie, drum stricat şi fără bani.

După mai multe discuţii, vicepreşedintele Rudolf Riedl a explicat cum stau de fapt lucrurile. În urma închiderii depozitului din Cluj şi până la amenajarea altui spaţiu, autorităţile din Cluj caută variante unde să-şi depoziteze temporar gunoaiele. Sunt în tratative cu cei din Alba, cu cei din Zalău, iar Satu Mare reprezintă varianta C, în cazul în care nu se ajunge la o altă înţelegere. Riedl a spus că nu sunt toate lucrurile foarte clare, cum ar fi perioada în care s-ar putea aduce deşeurile la Doba şi despre ce cantităţi se discută.

consiliul judetean satu mare (1)

La rândul său, consilierul PNL Adrian Cozma a atras atenţia că ar exista unele calcule greşite cu privire la cantitatea de deşeuri anunţată, după care a luat cuvântul Mircea Govor, el arătându-se revoltat de acuzaţiile care i-au fost aduse de către aleşii PNL. Govor le-a spus noilor liberali că trebuiau să sprijine judeţul în anul 2010, când s-au tăiat salariile, s-au făcut concedieri de la stat, s-au închis spitale, moment în care consilierii PNL s-au ridicat şi au părăsit sala de şedinţe, considerând că acest subiect nu are legătură cu şedinţa.

După ce aceştia au părăsit sala, spiritele s-au calmat şi preşedintele Adrian Ştef a supus scoaterea de pe ordinea de zi a acestui punct, propunere aprobată de consilieri. La punctul Diverse şi după reîntoarcerea PNL-iştilor, Mircea Govor a făcut unele precizări cu privire la acuzaţiile care i-au fost aduse de către liberali, iar la final spiritele s-au mai calmat după ce au ajuns la concluzia că rolul opoziţiei este de a critica.

14 comentarii

 1. Felician Răspunde

  Mircea govor felicitări pentru punctul tau de vedere de astăzi din CJ. Adrian Cosma merita aruncat la Groapa de gunoi

  • patrut ionel Răspunde

   De toata minunea sunteti cu groapa voastra de gunoi… oare ce interese ascunse aveti ????????? Deseuri toxice precum Govor si Stef n-am mai vazut in viata mea

  • satmarean Răspunde

   Marele consilier PNL Ratiu este in tratative cu unul din propietarii terenului de la Burdea pentru cumpararea lui, asta este motivul pentru care a respins impreuna cu domnii consilieri udmr proiectul de construire al unui fast-food.

 2. Dany Răspunde

  Ma bucur ca au az si-au luat PNL-istii peste bot! Meritau acest lucru de mult timp încoace si sa își dea seama ca nu sunt înstare sa facă opoziție

 3. PNL șef Răspunde

  Ne mai miram de faptul ca cei doi consilieri județeni Rus si Cozma fac scandal si mare tam-tam la fiecare ședința de Cjsm? Astia doi sunt obișnuiți sa fure , nu sa dea pentru județul Satu Mare

 4. Adi Răspunde

  Am ajuns groapa de gunoi a clujului, la propriu.

  • PNL șef Răspunde

   Daca erau autocare burdușită cu țigări de contrabanda, Adrian Cozma era primul la susținerea proiectului si nu părăseau sala.

 5. becu Răspunde

  Cum poate acest mafiot Govor, acest individ obscur sa conduca destinele judetului? Unde-i DNA??? Aloooooooo

  • Pupincuriat Răspunde

   Dar Cozma când trecea prin vama Halmeu cu tigarile lipite cu scotch de corp, aia nu e mafiotism?

 6. dudu Răspunde

  Satu Mare, groapa de gunoi a Clujului! Pentru a organiza cat mai multe paranghelii pa Centru, aceste gunoaie de USL-isti sunt in stare sa -si bata joc de sanatatea noastra! Acesti manageri pot scoate bani doar din gunoaie, ca despre alte investitii nici vorba! Sa deszvolte groapa de la Doba, de unde isi platesc amantele si neamurile!

 7. lia Răspunde

  La sedinta trecuta GOVORILA sustinea proiectulcu gunoiu! Doamne cum poate PSD sa sustina un astfel de DEMENT INCULT!
  Auzi dle el vorbeste de Olimpia… RUSINE RUSINE tuturor consilierilor judeteni care nu iau atitudine fata de un astfel de comportament abject!

  • Pupincuriat Răspunde

   Abject este ce face Cozma mafiotul. Enatescu nebunul, care se leagă de Papici

  • marius Răspunde

   Cum sa sustina sedinta trecuta??? Informeaza-te fraiero sau fraier. Habar nu ai de sedinta trecuta daca tu asta scrii aici :-))) :-))) Postezi sa te bagi in seama doar, ca majoriatatea habarnistilor pusi sa scrie la comanda :-))))

 8. satmarean Răspunde

  Nu trebuia televizta sedinta. Vocabularul folosit, execrabil. La acest nivel , lipsa de respect. Cu exceptia d-lui vicepresedinte Riedl Rudolf ,ceilalti inervenienti n-au cunoscut subiectul. Din nou surprinde dl Enatescu . Dl Panea nu e bun nici in mahala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Rezultatele finale la Evaluarea Națională 2015, după contestații

Rezultatele finale obținute în urma rezolvării contestațiilor la examenele Evaluării Naționale, au fost afișate astăzi, 30.06.2015. În județul Satu Mare au...

Închide