Ultima actualizare: azi, 13:16

Sport

Liga II: Pe Olimpia o aşteaptă dueluri tari cu Gaz Metan, “U” Cluj şi FC Braşov, în seria Vest

Olimpia_cupaTermenul de înscriere în liga a II-a a expirat luni aşa că astăzi la Casa Fotbalului din Bucureşti are loc o şedintă între reprezentanţii Federaţiei Române de Fotbal şi cei ai cluburilor înscrise. Preşedintele clubului FC Olimpia Satu Mare este la Bucureşti, pentru a reprezenta poziţia grupării sătmărene.

Având în vedere că s-au înscris 27 de echipe, în proporţie de 99% vom avea două serii repartizate pe criteriul geografic. Faţă de sezonul trecut, seria Est va fi formată din 13 echipe, iar cea din Vest din 14. Doar Academica Argeş Piteşti şi Chindia Târgovişte nu cunosc cu exactitate seria din care vor face parte. Asta din cauza faptului că Academica şi-a schimbat patronul şi locaţia. Cel mai probabil Academica Argeş va deveni FC Clinceni. Deoarece reprezentanţii echipei nu au depus actele necesare schimbării denumirii la timp, oficialii FRF nu au încotro decât să îi repartizeze în seria Vest. Totodată, în sezonul trecut, Academica Argeş şi CS Mioveni au evoluat amândou pe stadionul ”Nicolae Dobrin” din Piteşti, dar prima echipă a făcut parte din seria I, iar a doua din cealaltă. În acelaşi timp, FRF nu doreşte despărţirea în serii diferite a două echipe care sunt apropiate ca distanţă.

În funcţie de ce se decide azi la Casa Fotbalului, vom afla componenţa exacta a celor două serii, dar surse neoficiale indică că seria Vest, în care activa şi FC Olimpia Satu Mare va avea următoarea componenţă:

  1. ACS FC Academica Argeş
  2. ACS FCM Baia Mare             
  3. ACS Şoimii Pâncota
  4. ACS UTA Bătrâna Doamnă
  5. ACSM Râmnicu Vâlcea
  6. CS FC Bihor Oradea
  7. CS FC Caransebeş 1913
  8. CS FC Olimpia 2010 Satu Mare
  9. CS Gaz Metan Mediaş
  10. CS Metalul Reşiţa SA
  11. CS Mioveni
  12. SC FC Braşov
  13. SC Universitatea Cluj SA
  14. Unirea Tărlungeni

Sunt încă semne de întrebare în privinţa destinului Universităţii Cluj, echipă care se pare că nu are resursele financiare pentru a evolua în liga secundă. Probleme sunt şi la Ceahlăul Piatra Neamţ şi Rapid Bucureşti.

Amintim că, dacă formula cu două serii va fi aprobată, sezonul acesta va promova prima echipă din fiecare serie, iar o a treia formaţie care merge în Liga 1 se va decide în urma unui baraj între ocupantele locurilor secunde din Vest şi Est. Câştigătoare barajului locurilor doi urmând să joace încă un meci de baraj cu ocupanta locului 12 din Liga 1. La retrogradare, vor cădea direct locurile 13 şi 14 din ambele serii, iar între locurile 12 va avea loc un baraj care va desemna a cincea echipă care ia drumul diviziei C. În total, cinci retrogradate. Obiectivul echipei FC Olimpia Satu Mare rămâne, ca şi sezonul trecut, calificarea în play-off.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.