Ultima actualizare: azi, 11:11

Locale

Patru incendii în doar 12 ore în Satu Mare

incendiu masinaÎn decurs de 12 ore, I.S.U. ,,SOMES” Satu Mare a intervenit pentru limitarea şi stingerea  unui număr de patru incendii în spaţii deschise.

            Pompierii au intervenit prompt pentru lichidarea incendiilor de vegetaţie uscată izbucnite pe raza localităţilor Carei şi Moftinu Mic precum şi la stingerea deşeurilor incendiate la două containere de gunoi, din localitatea Satu Mare, cu pericolul de extindere la autoturismele parcate în zonă. De altfel, căldura emanată de focarul deşeurilor a deteriorat minimal unul dintre autoturisme.

            În cazul incendiilor de vegetaţie uscată, au fost afectate de pârjolul focului, aproximativ patru hectare de teren viran şi paiele de pe un teren cu suprafaţa aproximativă de un hectar.

            În toate situaţiile, cauza probabilă a incendiilor a fost focul deschis în spaţii deschise iar mijlocul de aprindere, brichetă sau chibrituri.

            Pe această cale, pompierii reamintesc cetăţenilor că nerespectarea măsurilor specifice la efectuarea arderilor de mirişti, vegetaţie uscată şi resturi vegetale poate avea consecinţe grave asupra comunităţii prin pierderi de vieţi omeneşti, producerea de pagube materiale şi afectarea mediului înconjurător.

Sursa: ISU Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.