Ultima actualizare: ieri, 20:52
DRM
Locale

Pompierii sătmăreni vor detona muniția neexplodată

descărcare (8)În cursul zilei de 15 iulie 2015, în jurul orei 11:30, în incinta Poligonului de trageri al M.A.I. din localitatea Moftin, echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Someş” al judeţului Satu Mare va desfăşura o misiune de distrugere a muniţiei rămasă neexplodată din timpul conflictelor armate.

Cele 30 de elemente de muniţie constând în proiectile de artilerie, bombe de aruncător şi grenade de mână au fost descoperite pe teritoriul judeţului nostru în ultimele şase luni.

Echipa pirotehnică a inspectoratului a desfăşurat în acest an 13 misiuni de asanare a teritoriului de muniţia neexplodată. În cele mai multe situaţii, muniţiile au fost descoperite pe timpul executării unor lucrări agricole sau de amenajare în gospodării ori zone nelocuite.

Distrugerea munitiei se va executa prin explodare folosind procedeul electric.

Având în vedere pericolul la care se expun cetăţenii în momentul descoperirii elementelor de muniţie neexplodate, reamintim că acestea nu trebuie atinse, ridicate ori transportate în alte locuri, deoarece, în ciuda gradului avansat de deteriorare pot fi încă active. De asemenea, este interzisă introducerea muniţiilor în foc, topirea elementelor metalice sau folosirea muniţiilor pentru improvizarea diverselor unelte. Orice situaţie de acest gen trebuie anunţată la numărul de apel unic pentru situaţii de urgenţă 112.

Sursa: ISU Someș Satu Mare

 

                               

4 comentarii

 1. Berki Răspunde

  Stiti ce e foarte tare?
  Ca pe satenii din Moftin nu i-a anuntat nimeni.
  Sa vezi distractie!
  Luati-va camerele video si ne vedem miercuri la Moftin.

 2. mutu Răspunde

  @Berki:saracu de tine!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
RAR Satu Mare: Peste 40 de autovehicule cu probleme tehnice grave

Registrul Auto Român şi Poliţia Rutieră elimină din trafic vehiculele care pot produce accidente din cauza problemelor tehnice grave pe...

Închide