Ultima actualizare: azi, 09:30
Locale

RAR Satu Mare: Peste 40 de autovehicule cu probleme tehnice grave

control-rar-traficRegistrul Auto Român şi Poliţia Rutieră elimină din trafic vehiculele care pot produce accidente din cauza problemelor tehnice grave pe care le au.  Astfel, în urma acţiunilor de control desfăşurate în primele 6 luni din 2015, la nivelul județului Satu Mare inspectorii RAR au descoperit 49 de autovehicule care prezentau pericol iminent de accident, în special din cauza defecțiunilor periculoase constatate la sistemul de frânare și la direcție.

În aceste situații una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, care poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice la reprezentanțele Registrului Auto Român.

De asemenea, în primele 6 luni ale acestui an Registrul Auto Român a verificat tehnic în trafic, la nivelul județului Satu Mare, 1.328 de vehicule. Din totalul autoturismelor, autoutilitarelor, motocicletelor și remorcilor inspectate, 76,58 % au avut diferite probleme tehnice sau legate de documente, astfel:

– 56,48 % au fost considerate neconforme din punct de vedere al securității rutiere (inspectorii RAR au constatat proasta funcționare a instalației electrice de iluminare și semnalizare, defecțiuni ale sistemului de frânare, starea necorespunzătoare a șasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale în mecanismul de direcție sau în articulațiile punților față și spate)

– 1,2 % dintre vehicule au avut probleme legate de identificare (neconcordanțe între seria poansonată pe șasiu/caroserie și cea din acte, schimbarea culorii autovehiculului sau a destinației de utilizare)

– 2,64 % dintre vehicule au fost neconforme din punct de vedere al dovezii de efectuare a inspecției tehnice periodice (dovada de efectuare a ITP expirată, dovezi de efectuare a ITP false, lipsa actelor).

– în urma analizei emisiilor poluante, la 4,53% dintre vehiculele oprite inspectorii RAR au constatat depășirea nivelului maxim admis.

Ca urmare a controalelor riguroase desfășurate zilnic de RAR în trafic, numărul vehiculelor cu probleme tehnice a scăzut cu 3% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Directorul General al Registrului Auto Român, George-Adrian Dincă, menționează că rezultatele controalelor desfașurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte R.A.R. – Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.

Sursa: RAR Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Confruntare armată la 100 km de Satu Mare. Doi morţi şi mai mulţi răniţi (FOTO& VIDEO)

Cel putin doua persoane au fost ucise si alte cateva ranite sambata intr-un schimb de focuri in vestul Ucrainei intre...

Închide