Ultima actualizare: azi, 08:47

Locale

Șase străzi importante din Negrești-Oaș au fost modernizate

strada negresti oasȘase străzi importante din Negrești-Oaș au fost modernizate în cadrul unui proiect finanțat din fonduri europene și de la bugetul local. Este vorba despre străzile Oașului, Vrăticel, Unirii, Cornetului, Morii și Valea Cerbului.

          Evenimentul a fost marcat luni printr-o conferință de presă susținută la Centrul de Afaceri de primarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca, managerul de proiect Maria Halasz și reprezentata firmei Iulia Boss, care a realizat lucrarea, Iuliana Berinde. Proiectul a fost finanțat prin Programul Operațional Regional 2007-2013, Axa prioritară 1,,Sprijinul dezvoltării durabile a orașelor-poli urbani de creștere, Domeniul major de intervenție 1.1 ,, Planuri integrate de dezvoltare urbană” și a fost implementat în perioada 21.12.2011-20.07.2015.

Valoarea totală a proiectului a fost de 14.859.233,12 lei, iar valoarea totală eligibilă de 11.954.709,60 lei, din care valoare eligibila nerambursabila din FEDR este de 9.605.609,16 lei,  valoarea eligibila nerambursabila din bugetul national –  2.110.006,24 lei și co-finantere eligibila a beneficiarului în sumă de 239.094,20 lei.

Primarul Aurelia Fedorca a declarat că proiectul a vizat reabilitarea și modernizarea a 6 străzi importante din orașul Negrești –Oaș cu lungime totală de 5,957 km de drum și introducerea rețelei de alimentare cu apă pe strada Vrăticel în lungime totală de 1,1 Km. Pe aceste străzi a fost amenajată structura existentă a străzilor prin consolidarea stratului de rezistență și asfaltare și au fost refăcute trotuarele și sistemul de scurgere a apelor pluviale.

Pe toate aceste străzi au fost reabilitate și/sau extinse rețelele de apă și canalizare, în cadrul unor proiecte separate, din fonduri europene și de la bugetul local.

Astfel au fost modernizate următoarele străzi și tronsoane: strada Oașului, strada Vrăticel, strada Cornetului,  strada Unirii I, strada Unirii II, strada Morii – pe tronsoanele Oașului – 1 iunie, 1 Iunie – Vrăticel, Vrăticel – Unirii, Unirii – Livezilor, strada Valea Cerbului – pe tronsoanele Livezilor – Tudor Vladimirescu – George Coșbuc – Cornetului – capăt.

Administratorul firmei Iulia Boss, Iuliana Berinde, a declarat că lucrarea a fost una foarte grea, existând numeroase sincope pe parcurs, dar este bucuroasă că a fost finalizată cu succes. ” Ne este greu întotdeauna când avem lucrări în orașul nostru pentru că pe umerii noștri apasă o responsabilitate foarte mare. Sunt fericită că am făcut lucrări de calitate și sper că negreștenii sunt mulțumiți”, a declarat Iuliana Berinde.

În paralel, Primăria Negrești-Oaș are în program modernizarea altor 19 artere din oraș din fonduri atrase prin Programul Național de Dezvoltare Locală. 

În cadrul acestui proiect vor fi modernizate următoarele străzi: strada Moților (tronson Ion Creangă – str. Turului), DC 11 – str. Turului (tronson str. Victoriei – str. Dumbrava), Primăverii, Viitorului, Pieții, Arenei, 1 Iunie (tronson str. Moților – str. Plopilor), 1 Iunie (prelungire str. 1 Iunie – str. Pădurii), Crizantemelor, Salcâmilor, Mihai Viteazu, Moților (tronson str. Turului – str. Salcâmilor), Livezilor, Tudor Vladimirescu, Pădurii, Borcutului, Vâltori și Tineretului, dar și strada Morii și strada Șoferilor din Tur.

Sursa: Primăria Negrești Oaș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.