Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

Sătmăreni disperați sau ingenioși? Își dau copiii în plasament pentru bani

Mariana Dragos (3)Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului (DGASPC) Satu Mare se confruntă cu un fenomen interesant după majorarea alocaţiei pentru plasamentul copiilor de la 48 la 600 de lei, şi anume mulţi părinţi vor să îşi dea în plasament copiii la bunici sau alte rude pentru a pune mâna pe aceşti bani.

Directorul DGASPC, Mariana Dragoş, a tras un semnal de alarmă cu privire la acest fenomen, subliniind că instituţia este asaltată de cereri. Ea le cere asistenţilor sociali din primării să fie foarte atenţi când fac anchete sociale, descoperindu-se cazuri când părinţii şi-au “plasat” copiii bunicilor cu care locuiesc în aceeaşi casă, doar pentru a primi cei 600 de lei/lună.

Plasamentul este o măsură de protecţie socială, stabileşte condiţiile în care o familie nu poate să asigure creşterea şi îngrijirea copilului. Ţin să atrag atenţia şi specialiştilor din comunităţile locale. Prin faptul că s-a mărit alocaţia de plasament nu înseamnă să rezolvăm problema veniturilor familiei dintr-o anumită categorie prin stabilirea măsurilor de plasament“, a spus Mariana Dragoş.

Prefectul Eugeniu Avram a afirmat că situaţia trebuie foarte atent monitorizată de la caz la caz, trebuie avut grijă să nu sufere copiii, care ar trebui să fie beneficiarii direcţi ai acestui sprijin, dar să nu fie nici bugetul ministerului încărcat în mod nejustificat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.