Ultima actualizare: azi, 10:14

Locale

Sute de kg de fructe și legume oprite de la comercializare de inspectorii OPC

fructe-si-legumeLegumele și fructele comercializate în magazinele și piețele din Satu Mare au fost în atenția inspectorilor OPC, care au oprit de la comercializare peste 750 kg de produse și au aplicat amenzi în valoare de peste 40.000 lei.

La trei operatori economici din  Satu Mare nu erau  afisate elemente de informare si caracterizare sau nu  erau  complete- denumirea produsului,  tara de origine, clasa de calitate.

La doi operatori economici  din Satu Mare a fost identificata fasole vrac de origine Polonia fara traducerea in limba romana a informatiilor de pe ambalaj.La  doi operatori economici din Carei  nu existau informatii  la expunerea la comercializare  referitoare la tara de origine si clasa de calitate: caise si banane –in factura de achizitie la caise si banane nu erau mentionate iar la alte produse , pretul afisat , tara de origine si clasa de calitate de pe ambalajul unor produse nu corespundea cu cel din tabelul afisat.

La un Supermarket din  Satu Mare care  avea la comercializare cartofi de origine Franta  nu avea traduse in limba romana toate informatiile de pe ambalaj si la prosusul  lamai ambalate  la plasa de 500g  se mentiona data de 10.07.2015 fara a se specifica ce reprezinta. La un operator economic din Satu  Mare  nu erau   afisate preturile la toate legumele si fructele  expuse  la  comercializare.

La doi operatori economici  din Satu Mare au fost identificate portocale cu pete de mucegai, legaturi de verdeturi-patrunjel, marar, castraveti, gogosari cu urme de putregai/ mucegai sau deshidratate.

La un alt  supermarket din Satu Mare  erau  expuse la comercializare ceapa verde legatura, vestejita si deshidratata, ardei iuti vrac si caserole cu pete negre si de mucegai si deshidratati, avocado alterate cu pulpa moale si sfaramicioasa  , morcovi la ambalaj de 1kg ,  la care  radacina era  moale si cu puncte negre  (conditiile de pastrare impuse de producator de 4 grade Celsius).

La  doi operatori economici din Satu Mare spatiile de depozitare erau  pline de ambalaje goale  si resturi vegetale.

La un operator economic  cantarul  nu avea verificarea metrologica.

 SANCTIUNI APLICATE

Au fost  controlati 12 operatori economici care comercializau legume si fructe proaspete, din care 11 cu abateri. Din cantitatea controlata de  1795 kg fructe si legume 750,5 kg  fructe si legume proaspete in valoare de  3187,5 lei   nu respectau  prevederile legale,  fiind oprite temporar de la comercializare 670 kg in valoare de 2918 lei si oprite definitiv de la comercializare  80,5 kg fructe si legume proaspete in valoare de  169,5 lei

Pentru abaterile constatate au fost aplicate sanctiuni contraventionale cu avertisment si amenzi in valoare de  40400 lei.

2 comentarii

  1. Masina de ambalat Răspunde

    siguranta consumatorilor trebuie sa fie mai intai de toate!

  2. Alina Pop Răspunde

    Intr-adevar, este nevoie de o ambalare corecta pentru ca legumele si fructele sa nu se contamineze cu tot felul de substante daunatoare pentru sanatate: http://www.masini-de-ambalat.ro/produse/folii_pentru_ambalare_263.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.