Ultima actualizare: azi, 18:42
Locale

Zeci de copii vor beneficia de terenul de joacă construit de tinerii germani la Turulung

amenajare_locuri_de_joaca_pentru_copii_36088100Un grup de 24 de copii din Stuttgart, Germania, absolvenţi de clasa a 12-a, însoţiţi de profesoara lor, Bianca Schroeder şi doi ingineri de la Fundaţia Kukuk sunt de câteva zile în vizită la Centrul de Integrare Caritas din Turulung, pentru a construi un teren de joacă.

Locul de joacă construit din materiale ecologice,  va fi deschis atât pentru beneficiarii centrului cât şi pentru întreaga comunitate din Turulung. 

Valoarea proiectului este 18 000 de euro, din care 13 000 de euro au fost strânşi de aceşti tineri voluntari, prin organizarea unor acţiuni de fundraising în Germania şi prin muncă part time.

Lucrările se vor finaliza vineri, 10 iulie, când terenul de joacă va fi preluat de către 10 copii din Turulung şi 10 beneficiari ai Centrului de Integrare Caritas Turulung în prezenţa primarului localităţii, Gyákon György, directorul serviciilor sociale al Organizaţiei Caritas a Diecezei Satu Mare, Kósa Attila Kálmán şi coordonatorul de reţea, Fülöp Orsolya.

Sursa: Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.