Ultima actualizare: ieri, 21:59

Sport

Debut perfect pentru Olimpia. Sătmărenii au făcut scorul etapei şi sunt lideri

Satmarenii au dominat partida in totalitateOlimpia Satu Mare a debutat perfect în noua ediţie a Ligii 2, umilind cu 5-0 în deplasare pe Metalul Reşiţa, una din echipele care erau cotate ca favorite la promovare. În urma acestui rezultat fantastic, sătmărenii ocupă prima poziţie din clasament şi au realizat scorul etapei în liga secundă. Etapa următoare, „galben-albaştrii” primesc vizita celor de la FC Bihor, iar jucătorii şi conducătorii se aşteaptă la mulţi sătmăreni pe stadionul Olimpia.

Sătmărenii au început foarte hotărâţi partida de pe Valea Domanului, deschizând scorul în minutul 19 prin căpitanul Cosmin Iuhas. După ce în minutul 11 nimerise bara, Takacs îl serveşte perfect pe Iuhas dintr-un corner, iar acesta deschide scorul cu o lovitură de cap. După doar 3 minute, Alexandru Boştină duce scorul la 2-0, cu un şut la colţul lung, de pe linia careului mare. Acelaşi Boştină marchează pentru 3-0, în minutul 43, vrând parcă să închidă gura contestatarilor care au considerat readucerea lui la Olimpia drept o mişcare neinspirată. Tiberiu Csik a declarat mereu că are foarte multă încredere în atacantul timişorean şi aceasta a fost răsplătită sâmbătă. Sătmărenii nu ridică piciorul de pe acceleraţie şi pe fondul unei căderii de moral a reşitenilor, în debutul reprizei secunde înscrie şi Faur, după o acţiune personală. Înainte cu un minut de finalul partidei, sătmărenii mai înscriu odată prin nou-intratul Gabriel Cădar. Acesta rămâne nemarcat în careul mic şi înscrie din 7 metri, ducând scorul la 5-0.

Antrenorul Tiberiu Csik a început cu următoarea formulă: Băican – D. Muntean, Tătaru, Heil, Iuhas (C) – Villand, Chivari – Takacs, Faur, Bura – Boştină. Rezerve: Şuta – Lukacs, Selagea, Cădar, Ciul, Bâgiu, M. Csik.

 

Sătmărenii au reuşit cea mai categorică victorie în deplasare din istoria clubului

Conform datelor furnizate de siteurile de statistică sportivă din România, echipa lui Tiberiu Csik a scris istorie în partida de sâmbătă. Victoria cu 5-0 din faţa Metalului Reşita fiind cea mai categorică victorie din deplasare din istoria clubului în cadrul unei competiţii oficiale organizate de Federaţia Română de Fotbal. Alte victorii categorice în deplasare înregistrate în istoria recentă sunt două rezultate de 3-0 din sezonul trecut cu Universitatea Craiova şi UTA Arad.

În alte meciuri din prima etapă a seriei a II-a a Ligii 2 s-au înregistrat următoarele rezultate:

FCM Baia Mare – FC Braşov 1-1
Caransebeş – Râmnicu Vâlcea 3-1
Chindia Târgovişte – U Cluj 0-1
FC Bihor – CS Mioveni 0-2
Unirea Tărlungeni – Şoimii Pâncota 2-3
UTA Arad – Gaz Metan Mediaş 1-2

Olimpia joacă sâmbăta viitoare, la Satu Mare, contra echipei FC Bihor.

Olimpia Satu Mare este lider dupa prima etapa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.