Ultima actualizare: azi, 10:00

Locale

Caiaciști din mai multe țări au concurat la ”Caiac Slalom pe Someș” (Foto)

concurs cu caiace pe Somes (6)Caiaciști din România, Austria, Ucraina și alte țări s-au întrecut astăzi la prima ediție a concursului Caiac Slalom pe Someș, desfășurat la baza podului Decebal din municipiul Satu Mare. Cel mai tânăr concurent care a participat la competiție este un băiețel venit din Austria și are doar 10 ani.

Organizatorii concursului, reprezentanți ai Clubul Nomad Kaiak din Satu Mare, încă de la prima oră a dimineții au pregătit traseul competițional pentru concurenții veniți din alte țări, pentru a le demonstra sătmărenilor că sunt cei mai buni. Sub privirile pasionaților de acest sport, caiaciștii s-au întrecut la categoria de caiace slalom și caiace cric. De asemenea, a avut loc o probă la categoria pentru femei și una la categoria pentru copii.

Sătmărenii, amatori ai acestui sport, au avut și ei ocazia să concureze în competiția organizată la categoria open.

Au venit concurenți din Ucraina, Austria și alte țări, care sunt foarte bine pregătiți și cred că la slalom ucraineanul va câștiga competiția, iar la cric probabil că eu, cel puțin sper. La open avem mai mulți prieteni care au venit și s-au înscris și vom vedea care e mai pregătit. Vom începe cu proba de slalom care este o probă cu caiace mai înalte puțin, acolo este toată frumusețea concursului și vom trece la categoria de cric cu caiace puțin mai mici și după aceea vom trece la categoria open unde va fi cea mai mare distracție”, a declarat organizatorul concursului, Ionuț Stancovici.

Concursul se va desfășura până la ora 18:00 iar la ora 19:00 va avea loc festivitatea de premiere.

Organizatorii acestui concurs îi așteaptă pe sătmăreni și duminică, la baza podului Decebal, oferindu-le o plimbare cu caiacele pe Someș.

Evenimentul a fost organizat de Club Nomad Kaiak Satu Mare cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.