Ultima actualizare: azi, 09:37
Locale

Jandarmii sătmăreni au donat sânge

DSCN5802Începând de marți, 4 august 2015, jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Satu Mare se implică activ în campania benevolă de donare de sânge, organizată ca urmare a crizei de sânge, conştienţi fiind de faptul că  „dăruind o picătură din sângele tău, dai o şansă vieţii aproapelui”.

Astfel, marți, 4 august  începând cu ora 8,30, un grup de jandarmi au răspuns apelului făcut de directorul Centrul de Transfuzii Sanguine Satu Mare, dr. Doina Crișan şi s-au prezentat pentru a dona sânge, salvând în acest fel pe cei aflaţi în suferinţă. În acest moment judeţul Satu  Mare se confruntă cu o gravă criză de sânge.

Sub deviza „Un strop de sânge, o şansă la viaţă”  jandarmii au înţeles să participe la aceasta acţiune de într-ajutorare a semenilor noştri aflaţi în nevoi. An de an jandarmii  sătmăreni se implică activ și participă la acțiuni de donare de sânge, atunci când Centrul de Transfuzie Sanguină Satu Mare se confruntă cu criza de sânge salvând în acest fel pe cei aflați în suferință.

Activitatea va continua și zilele următoare în funcţie de disponibilităţile programului de muncă, când jandarmii se vor deplasa la Centrul de Transfuzie Sanguină Satu Mare, unde după efectuarea analizelor preliminare li se va recolta sânge.

Trebuie să conştientizăm importanţa donării de sânge şi să înţelegem că   sângele înseamnă viaţă. Şi de ce nu, trebuie să ne gândim că şi noi am putea avea nevoie la un moment dat de acea picătură de sânge pentru ca viaţa să ne fie salvată.

Această activitate se înscrie în cadrul unei campanii umanitare iniţiată încă din anii trecuţi la nivelul Jandarmeriei Române, prin unităţile teritoriale, scopul fiind contribuţia indirectă a jandarmilor la salvarea vieţilor unor persoane aflate în suferinţă.

Sursa: Jandarmeria Satu Mare

Un comentariu

  1. satmarean Răspunde

    Bravo,sunteti oameni frumosi si de toata isprava, jandarmi satmareni, BRAVO !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Budapest Ragtime Band – recital de excepție în a doua seară de AugustFest 8 la Carei

Budapest Ragtime Band, cunoscuta formaţie de jazz-dixieland din Ungaria a încântat publicul careian în cea de-a doua seară de Festival...

Închide