Ultima actualizare: ieri, 20:06
Locale

Patru incedii în weekend. O șură a fost trăznită!

incendiu-vegetatie-uscataÎn cursul weekend-ului trecut, I.S.U. ,,SOMES” Satu Mare a intervenit pentru limitarea şi stingerea unui număr de trei incendii în spaţii deschise şi un incendiu în spaţiu închis.

          Urgenţele au fost anunţate prin apelul unic 112, fiind semnalate în zilele de sâmbătă şi duminică.

          Pompierii au intervenit prompt pentru lichidarea incendiilor de vegetaţie uscată izbucnite pe raza localităţilor Berea, Satu Mare (zona, Gara de Sud) şi Moftinu Mic.

          În total, au fost afectate de pârjolul focului, aproximativ 28 hectare de mirişti şi vegetaţie uscată.

          În toate situaţiile, cauza probabilă a incendiilor a fost focul deschis în spaţii deschise, iar mijlocul de aprindere, brichetă sau chibrituri.

          Totodată, două echipaje de pompieri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Satu Mare au acţionat pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească (şură) din localitatea Ruşeni. Focul a fost, cel mai probabil, provocat de un trăsnet care a lovit şura, aprinzându-se în felul acesta paiele şi furajele din anexa gospodărească. Au ars aproximativ: zece metri cubi de lemne de foc, 100 baloţi paie, 350 kg de porumb. Incendiul a fost stins în cooperare cu SVSU Păuleşti.

          Un alt apel la 112 anunţa faptul că locatarii unui cartier din Negreşti Oaş au rămas fără apă potabilă, în urma secetei prelungite. Astfel că pompierii au venit în întâmpinarea nevoilor persoanelor respective, transportând de mai multe ori apă potabilă cu ajutorul unei autospeciale.

Sursa: Pompierii Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Ovidiu Silaghi despre constructorul centurii: ori aflăm mâine, ori peste 8 zile

Deputatul PLR Ovidiu Silaghi a declarat astăzi în cadrul unei conferințe de presă susținută la sediul ALDE că probabil în...

Închide