Ultima actualizare: ieri, 22:49
DRM
Locale

Peste 3000 de pachete de țigări și 2300 fire de țigarete, confiscate în iulie 2015

tigari frontieraConform centralizatorului acţiunilor şi a rezultatelor obținute în cadrul Planului judeţean de contracarare a contrabandei cu ţigări și a evaziunii fiscale, în luna iulie 2015 lucrătorii Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră, cei ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie, ai Birourilor Vamale şi ai Sectoarelor Poliţiei de Frontieră au întreprins 55 de acţiuni.

Ca urmare a acestor acţiuni au fost reținute în vederea confiscării bunuri în valoare de 15.309,5 lei. Dintre acestea 3.402 pachete de ţigări, iar 2.300 fire fire de ţigarete au fost abandonate. În urma acestor acţiuni au fost aplicate 6 contravenţii cu o valoare de 28.000 lei. Prejudiciul creat statului român este de 13.621,5 lei.

Menţionăm că în baza ordinului prefectului nr.343/2012 este constituit Grupul de lucru pentru contracararea contrabandei cu țigări pe raza județului Satu Mare. Din grupul de lucru condus de prefectul judeţului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram fac parte toate instituțiile cu atribuții în acest domeniu, care au întocmit Planul de acțiune și modelul de raportare săptămânal al acțiunilor întreprinse. Pe baza acestor rapoarte săptămânale este întocmit un Centralizator lunar al rezultatelor obținute care este prezentat prefectului județului. Analiza acestor rezultate, obstacolele întâmpinate și propunerile de măsuri sunt discutate apoi în ședințele Grupului de lucru care au loc trimestrial. Prefectul dr. Eugeniu Avram cere instuţiilor abilitate, vigilenţă, profesionalism şi implicare totală în vederea diminuării acestui fenomen.

Sursa: Prefectura Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
ITM Satu Mare – Amenzi ”caniculare” pentru șefii neglijenți

În perioada 6 iulie – 8 august 2015, inspectorii de muncă din cadrul I.T.M. Satu Mare au efectuat 57 de...

Închide