Ultima actualizare: azi, 19:43

Locale

Pictorul Aurel Popp, comemorat la Satu Mare

comemorare Aurel Popp (17)Cel mai mare pictor pe care l-a dat Satu Mare, Aurel Popp, a fost comemorat astăzi la Satu Mare, împlinindu-se 55 de ani de la moartea artistului. Comemorarea a avut loc la capela familie Popp, în incita căruia se află mormântul regretatului pictor.

La eveniment a participat directorul Muzeului Județean Satu Mare, Felician Pop, împreună cu cei doi directori ai Centrului de Creație, Robert Laszlo și Nagy Orban, care, după scutul moment religios au depus jerbe la mormânt și au intrat în capelă pentru a vedea picturile regretatului artist, care se regăsesc pe pereții capelei.

”Indiscutabil Aurel Popp este cel mai mare artist pe care l-a dat vreodată Sătmarul. El este un pictor de linia întâi al artelor plastice românești. Vina noastră probabil de până acum este că noi nu am pus în valoare forța artistică și forța de expresie al acestui artist sătmărean și cred că misiunea noastră în ceea ce-l privește pe Aurel Popp, este aceea de a-l valoriza, de-al pune acolo unde trebuie.
Aurel Popp a fost un artist atitudinal, el considera că artistul, prin ceea ce face, trebuie să facă lumea mai bună, mai frumoasă. Multe din lucrările sale sunt de atitudine socială, împotriva războiului, a nedreptăților. De asemenea, a subliniat în lucrările sale ideea de libertate, de eliberare a omului și de redare prin artă a demnității umane”, a declarat Felician Pop.

Tot astăzi a avut loc la Muzeul de Artă Satu Mare și un simpozion în memoria artistului, intitulat ”Aurel Popp – artistul în vremea sa” susținut de Judith Erdos, Felician Pop și Robert Laszlo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.