Ultima actualizare: azi, 09:33

Locale

Șoferi prinși băuți la volan

images (6)Poliţiştii Serviciului Rutier au depistat joi, 6 august, pe raza localităţii Negreşti Oaş, judeţul Satu Mare, autoturismul marca Dacia, la volanul căruia se afla o persoană de sex masculin.

Gheorghe C. a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o concentraţie de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat. I-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Tot la Negreşti Oaş, poliţiştii Serviciului Rutier au identificat în trafic, pe Vasile B., care conducea autoturismul marca Mercedes.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentraţie de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

La data de 06 august 2015, orele 23.00, poliţiştii rutieri negreşteni au depistat în trafic autoturismul marca Alfa Romeo, care era condus de către Ionuţ M.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o concentraţie de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat, i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. De asemenea, în urma controlului efectuat s-a constatat că bărbatul nu poseda permis de conducere.

În toate cele 3 situaţii au fost întocmite dosare penale şi se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul, pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, de către o persoană care la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, iar în ultimul caz şi pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice  a unui autovehicul, de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Sursa: IPJ Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.