Ultima actualizare: azi, 20:44

Locale

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți. Oferte multe, candidați puțini

bursa locurilor de munca, absolventi (33)

UPDATE: La  bursa locurilor de muncă pentru absolvenți au participat astăzi 850 de persoane din care 390 au fost absolvenți, și au fost selectate pentru a participa la interviu 205 persoane. De asemenea, au participat si elevii claselor terminale din liceele municipiului Satu Mare, care au fost interesați de oferta de locuri de muncă prezentate de agenții economici.

Director Executiv, Simona Derșidan a menționat faptul că AJOFM Satu Mare participă la implementarea proiectului strategic “Fii activ la orice vârstă!” al cărui beneficiar este Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Obiectivele acestui proiect sunt, pe de o parte conştientizarea clienţilor SPO (şomeri peste 55 de ani şi angajatori) cu privire la importanţa conceptului de îmbătrânire activă pe piaţa.

O nouă ediție a bursei locurilor de muncă pentru absolvenți, organizată de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare a avut loc astăzi în incinta Casei de Cultură a Sindicatelor. Deși titularii târgului au fost tinerii absolvenți, mulți dintre cei prezenți care au venit să caute un loc de muncă erau absolvenți, dar trecuți de prima tinerețe.

În cadrul târgului au fost prezente 56 de firme care au oferit sute de locuri de muncă, dar din păcate nu au prea avut ce recruta, pentru că tinerii sătmăreni s-au dovedit a fi neinteresați în a-și găsi un job. În total au fost oferite 588 de locuri de muncă dintre care 37 pentru studii superioare. La standurile agenților economici s-au prezentat câțiva absolvenți dar în schimb s-au înghesuit șomerii, nu în căutarea unui loc de muncă ci pentru a obține o ștampilă pe adeverințele pentru șomaj.

Deschiderea oficială a bursei a fost făcută de către directoarea Agenției Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă, Simona Derșidan, care i-a dat cuvântul invitatului de onoare, ministrului delegat pentru dialog social, Liviu Pop. Acesta le-a vorbit sătmărenilor despre noul cod fiscal.

O să fiu cât mai exact, fac parte din Guvernul Ponta, fac parte din Guvernul României,  care a reușit cu ajutorul parlamentarilor să pună pe masă un nou cod fiscal. Un cod fiscal care aduce lucruri bune și extraordinar de bune, atât pentru lucrători cât și pentru angajatori, începând de la reducerile de TVA, reducerile de taxe și impozite, concomitent cu creșterea salariului minim pe economie pe care vrem să îl ducem la 1200 lei,  la 1 ianuarie și căutăm soluții să ajungem cu el la 1400 lei, în ianuarie 2017. Având acest cod fiscal sănătos cu siguranță numărul locurilor de muncă o să crească. De când am preluat guvernarea și până astăzi, în România sunt cu 360.000 de angajați mai mult, asta înseamnă că am guvernat bine”, a declarat Liviu Pop.

Alături de ministrul Liviu Pop, au mai fost prezenți și prefectul Eugeniu Avram, subprefectul Altfatter Tamas, vicepreședintele Consiliului Județean Satu Mare, Mircea Govor și viceprimarul Radu Roca.

Prefectul Eugeniu Avram a declarat că își dorește ca un număr cât mai mare de tineri să fie angajați și va urmări rezultatul final al bursei locurilor de muncă pentru a ști cu exactitate câți tineri sătmăreni au fost angajați.

După ce se va încheia bursa locurilor de muncă, vom reveni cu informații referitoare la numărul persoanelor înregistrate în cadrul bursei dar și cel al persoanelor angajate pe loc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.