Ultima actualizare: azi, 11:07

Locale

”Kleines Sathmarer Oktoberfest”, în 27 septembrie, la Casa Șvabilor

Oktoberfest  (11)Forumul Democrat German din județul Satu Mare va organiza și în acest an serbarea ”Kleines Sathmarer Oktoberfest”. Manifestarea va avea loc duminică, 27 septembrie, începând cu ora 11.30, la Casa Șvabilor.

Organizatorii și-au propus în acest an să recreeze o atmosferă de bună dispoziție tuturor participanților. Astfel, în cadrul manifestării, se va servi conform tradiției bere bavareză Öttinger Pils și Hefeweizen (bere nefiltrată), cârnați Weiswurst (albi) și Thüringer și covrigi Laugenbretzel. Pentru că specialitatea locală a șvabilor sătmăreni este binecunoscutul Strudli, oaspeții vor avea parte și de această delicatesă specific sătmăreană. 

Muzica și atmosfera de sărbătoare va fi asigurată de fanfara din Foieni condusă de Zsolt Zier, de formații de dans din comunele svăbești, de solistului J. Straub și cu aranjamente de muzică populară germană adunate de profesorul Zsolt Kuki.

În paralel, în aceeași zi, FDG organizează un Oktoberfest și la Carei în curtea Castelului Karolyi cu angajamentul responsabil al Forumului local din Carei. De asemenea, precum și în Turulung, însă din motive organizatorice, manifestările vor avea loc în data de 23 octombrie.

Oktoberfest este o sărbătoare populară bavareză cu rădăcini în secolul 19. Pe  17 octombrie 1810, cu ocazia căsătoriei prințului bavarez Ludwig cu prințesa Therese, s-a organizat o mare petrecere pe un teren viran (astăzi Theresienwiese) din München. De atunci, în fiecare an sărbătoarea a luat amploare ajungând în zilele noastre la peste 6 milioane de participanți pe ediție. În paralel sărbătoarea se desfășoară și în mai multe orașe din Germania și chiar din întreaga lume.

 afis oktoberfest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.