Ultima actualizare: azi, 20:57
Locale

Felician Pop vrea să facă din Muzeul Judeţean instituţia etalon a judeţului

felician popNoul manager al Muzeului Judeţean Satu Mare, Felician Pop, îşi propune să realizeze din această instituţie un etalon cultural al judeţului şi una din cele mai importante din ţară, afirmând că a descoperit o serie de lucruri fabuloase ce nu au fost prezentate publicului.

Muzeul va redeveni ceea ce trebuie să fie, instituţia etalon culturală a judeţului. În scurtă vreme vom prezenta o altă surpriză, şi anume reorganizarea Muzeului de Artă, care după părerea specialiştilor este cel mai frumos muzeu de artă din întreaga Transilvanie, cel puţin. Vom prezenta ideea acestui modern muzeu de artă cum prea puţine sunt“, a declarat Felician Pop, astăzi, într-o conferinţă de presă.

El a precizat că Baia Mare se luptă de ani de zile să fie capitală culturală, iar Satu Mare de abia acum reușește să-și câştige un renume de judeţ cultural.

Noi avem o strategie culturală pe termen foarte lung, nu suntem pe principiul muşcă şi fugi şi prinzi un post undeva călduţ. Eu am venit aici, vă spun sincer, ca să muncesc şi să  pun la punct instituţia, nu pentru altceva. N-am venit aici pentru că nu aveam o pâine. Vrem să facem treabă şi să scoatem instituţia aceasta printre cele mai importante din ţară. Sunt aici de trei luni şi ceva, am descoperit o groază de lucruri fabuloase care nici nu îmi imaginam că există, prin care vom dovedi că Satu Mare a fost de sute de ani un oraş cultural, un centru spiritual foarte important. Misiunea noastră este în primul rând să aducem acestea la lumină”, a mai spus managerul Muzeului.

După câţiva ani în care nu s-a făcut aproape nimic, ideea înfiinţării Asociației Prietenii Muzeului, fiind circa 200 de voluntari care vor să se înscrie. Prima acţiunea pe care o va organiza noua asociaţie este “redescoperirea cetăţilor ascunse din Satu Mare”

Noi am avut aici una din cele mai frumoase cetăţi din Europa şi vrem să refacem cetatea în miniatură, din piatră, în centru. Măcar sătmărenii să ştie cum a arătat această cetate fabuloasă”, a spus Felician Pop.

2 comentarii

  1. dragos Răspunde

    Asta a fost secretar de partid communist la comuna Odoreu inainte de ’89! Na ase da cultra!

  2. cainele Răspunde

    Felicitari, dle. Felician Pop!
    Stiu ca aveti pragmatismul necesar pentru a face ca macar o institutie de cultura din Satu Mare sa fie de nivel european.
    Va doresc succese.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.