Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

Femei prinse de jandarmi în timp ce vindeau haine contrafăcute

images (7)Joi, 24 septembrie  2015, în jurul orei 10.30, în timp ce se aflau într-o acțiune punctuală pe strada Careiului din municipiul Satu Mare, jandarmii sătmăreni au surprins două femei, care ofereau spre vânzare diferite produse, care purtau însemnele unor mărci de renume şi păreau a fi contrafăcute.

În urma verificărilor, jandarmii au identificat două femei în vârstă de 30 de ani, respectiv 34 de ani, din Satu Mare, care, în incinta unui magazin, ofereau spre vânzare 77 articole sportive diferite, inscripţionate cu mărci de renume, fără a putea justifica provenienţa bunurilor şi fără a deţine certificate de înregistrare a acestor mărci, dintre care: 31  costume sport, 9  tricouri, 4  veste, 22 perechi pantofi sport, 1 geacă inscripţionată , 3  pantaloni, 3  hanorace, toate produsele fiind inscripţionate cu mărci de renume. S-a luat măsura ridicării   produselor şi depunerii acestora la I.P.J. Satu Mare pentru continuarea cercetărilor.

Pe numele persoanelor în cauză, jandarmii au întocmit actele de constatare pentru fapte susceptibile a fi infracţiuni de ,”punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin.1, lit.b, din Legea nr. 84 din 1998 republicată privind privind marcile si indicatiile geografice,  dosarele  urmând a fi înaintate către I.P.J. Satu Mare.

Pentru un plus de siguranţă, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Satu Mare sfătuieşte cetăţenii să anunţe cea mai apropiată patrulă de ordine publică sau să apeleze numărul unic de urgenţă 112, dacă observă persoane  care oferă spre vânzare astfel de produse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.