Ultima actualizare: azi, 14:16
Locale

Ziua Mondială a Contracepției, sărbătorită pe 26 septembrie

ContraceptieÎn data de 26 septembrie se celebrează Ziua Mondială a Contracepţiei, sub sloganul  ”Trăieşte-ţi viaţa cunoscându-ţi opţiunile!” . Acest subiect are implicaţii atât privind sănătatea reproducerii cât şi organizarea vieţii  în familie, planificarea familială.

Tinerii au nevoie de îndrumare din partea personalului sanitar (medici şi asistenţi din cabinetele medicale şcolare şi de familie) pentru a acumula informaţiile necesare despre metodele contraceptive disponibile, pentru a putea alege varianta cea mai bună. Trebuie să cunoască avantajele şi dezavantajele lor, gradul de eficienţă, modul de folosire a metodelor contraceptive, precum şi faptul că prezervativul este singura metodă care, utilizată corect şi consecvent, protejează şi împotriva infecţiilor cu transmitere sexuală.

Totodată, informarea trebuie completată cu educaţie în vederea înţelegerii responsabilităţii în acest domeniu, atât pentru a evita avorturile şi a-şi proteja propria sănătate, cât şi pentru a promova fidelitatea în cuplu. Să ajutăm tinerii să înţeleagă că planificarea familială este o metodă la îndemâna oricui care doreşte să aibă control asupra sorţii şi fericirii lui şi a familiei.

Ar fi bine să tindem spre un viitor în care întreruperea de sarcină să nu mai fie la ordinea zilei, şi toţi copiii concepuţi să fie aşteptaţi cu drag de către ambii părinţi.

Sursa: DSP Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.